Viikon idea: Valita Jurvan kuntaan

Tiistai 7.4.2009 klo 0.10 - Juhani Eilola


Paikallisissa blogeissa on arvosteltu kaupungin tiedostusta ja sitä että blogeihin ei tulla vastaamaan kaupunkia koskeviiin kyselyihin.

Samalla tavalla päätöksentekokoneistoa on arvosteltu myös kuntalaisten kuulemisen vähyydestä päätöksenteon yhteydessä. Kuntaliitoksen yhteydessä tämä arvostelu kärjistyi kun kansanäänestystä ei suoritettu.

Myös päivän Ilkka-lehti pureutui tiedottamisen ongelmaan kunnissa erityisesti nyt kun kunnilla menee heikosti.


Kuntalain 29 §

Kuntalaissa on erityinen pykälä joka koskee kaupungin tiedotusta.

img_2404.jpgKurikan kaupunki tiedottaa mielestäni melkoisen hyvin "vireillä olevista asioista, niitä koskevista suunnitelmista, asioiden käsittelystä, tehdyistä ratkaisuista ja niiden vaikutuksista".

Ainakaan ne joilla on käytössään nettiyhteys, eivät mielestäni voi valittaa tiedotuksen tasosta, koska esityslistat ja pöytäkirjat ovat nähtävissä Kurikan kaupungin nettisivuilla. Kohtuullisen hyvin niitä käsitellään myös kahden paikallislehden sivuilla. Valittamisessa on usein kyse valittamisesta valittamisen takia.

Seuraava kohta toteutuu kuitenkin aika huonosti:

"Asukkaille on myös tiedotettava, millä tavoin asioista voi esittää kysymyksiä ja mielipiteitä valmistelijoille ja päättäjille."


Valita Jurvan kuntaan !

Ehdotan osaratkaisuksi Jurvan perinteen jatkamista ja sen kunnioittamista, niin että Kurikan kaupungin nettisivulle lisätään linkki ja teksti:

Valita "Jurvan kuntaan" !
Perinteinen kanava valituksille, ehdotuksille, ideoille ja kysymyksille joita haluat esittää Kurikan kaupungin virkamiehille ja päättäjille.

Kaupunki voisi myös laittaa postilaatikot sekä Jurvan kunnantalon että Kurikan kaupungintalon seinään samalla otsikolla.

img_2611.jpg

Vastaukset

On puhuttu paljon kaupungin tiedotuslehdestä. Se tuskin on tarpeen, mutta kaupunki voisi ehkä kustantaa paikallislehtiin tarvittaessa palstaa jossa annetaan yleisiä vastauksia saatuun palautteeseen. Henkilökohtaisemmissa kysymyksissä voidaan ottaa yhteyttä muilla keinoilla.

Avainsanat: Ideat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini