Sekavaa politiikkaa ja suunnistusta

Torstai 30.7.2009 klo 23.35 - Juhani Eilola


"Sillä paljon unet ovat pelkkää turhuutta; samoin paljot puheet. Mutta pelkää sinä Jumalaa.

Jos näet köyhää sorrettavan sekä oikeutta ja vanhurskautta poljettavan maakunnassa, niin älä sitä asiaa ihmettele; sillä ylhäistä vartioitsee vielä ylhäisempi, ja sitäkin ylhäisemmät heitä molempia." Saarn. 5:6-7


Sekavuutta, eripuraa, pilkkaa, riitaa

Jos nämä neljä sanaa kuvaavat uuden Kurikan poliittista keskustelua niin se ei ole kauhean poikkeuksellista. Samantyyppisiä asioita ja samanlaista tunnetta on esillä myös muiden kuntaliitoskuntien keskustelusivustoilla. Tässä lähistöllä kinataan sekä Seinäjoella että Kauhavalla. Eikä suurinkaan kuntaliitos Salossa ole aivan täydellistä tyytyväisyyttä tuottanut.

Tuo on siis hyvin yleistä eikä siihen kannata takertua. Me ihmiset olemme sellaisia. Kuntaliitoksiin on saatu kehoituksia ylhäisiltä ja jos mitään ei tapahdu niin määräyksiä vielä ylhäisemmiltä. Jos sen toteuttamisessa ilman epäoikeudenmukaisuutta on vaikeuksia, niin ei sitä tarvitse ihmetellä. Ylhäiset eivät ole ottaneet sitä huomioon tai arvosta häviäjää samalla tavalla kuin voittajaa.

Pelätkäämme me vain Jumalaa.

Järjestelmällisyyttä kehiin

Sekavaa tilaa pitäisi jotenkin korjata. Olen jäävi kyllä siitä puhumaan kun oma elämäkin on sekavaa. Mutta kenen ei olisi?

Jollain lailla kuitenkin pitäisi saada nopeasti käyttöön uusi strategia, joka ohjaa vetämään yhtä köyttä. Lisäksi pitää keskittyä koko ajan jokaiseen pieneenkin asiaan jolla jotakin edistystä kaupungin ongelmiin ja talouteen voitaisiin saada.

Yksi työllistynyt ihminen, yksi perustettu yritys, yksi ketään haittaamaton säästötoimenpide, yksi terveenä pysyvä ihminen ja sadat muut yhdet asiat kasvavat satojen asioiden virraksi. Niin maailman valtavimmat joetkin syntyvät.

Siinä rinnalla toimisivat hyvin harkitut suuret hankkeet jo valmiin joen rannoilla, joiden kustannuksia ja vaikutuksia seurataan. Tyhjän joen rannalla isot hankkeet ovat kuitenkin ihan turhia.


Tänään suunnistettiin Sulvassa Merenkurkun rastipäivillä ja illan suunnistus oli sekavaa kuin Kurikan kunnallispolitiikka. Olin 15. kun 22 suunnistajaa oli mukana. Parhaalla välillä 1-2 olin 5. ja heikoimmalla 7-8 olin 20.

Huomiseksi on pienet asiat tarkoitus laittaa järjestykseen ja kokeilla uudelleen paremmalla osaamisella Laihialla.

Myös suunnistuksessa lopputulos syntyy useista rastiväleistä. Kun kaikki välit sujuvat mallikkaasti, niin lopputulos on hyvä ja voidaan kokeilla suurempaa projektia.

meren2009_1.jpg

Avainsanat: Kunnallispolitiikka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini