Kehittyvä Kurikka - eheä kaupunki

Tiistai 8.12.2009 klo 21:39 - Juhani Eilola


Kun intoa kerran vielä riittää niin pysytään vieläkin hetkisen kehittyvässä Kurikassa. Ainakin tämän kolmannen blogitekstin verran. Vaikka mielessä pyörii kyllä jo neljäskin.


Eheä kokonaisuus

Piirsin pienen kaaviokuvan kuvaamaan Coveyn mallin mukaista Kurikkaa. Vaikka tästä tekstistä ei sisäistäisi sanaakaan, niin kannattaa edes katsella tuota kuvaa ja mietiskellä.

eheys.gif

Puuttuuko hallinnon ja henkilökunnan tai kaupungin ja asukkaiden välistä joku noista neljästä tasapainotekijästä? Onko käytössä ohjausta ilman viisautta tai onko voimankäyttöä ilman turvallisuutta.
Yhdistelmiä on paljon mietittäväksi.

Jos itse kukin mietimme noiden neljän tekijän tasapainoa, niin hakemattakin tulee mieleen paljon erilaisia hankkeita ja palveluja joissa tasapainon löytäminen olisi tärkeää.

Avainsanat: Kurikka


Kommentit

8.12.2009 21:50  Juhani

Noille tasapainotekijöille syntyy myös paljon erilaisia merkitysvivahteita. Voima ei ole aina voimankäyttöä. Se voi olla myös taloudellista tai tiedotuksellista voimaa. Ohjauksessa voi olla puutteita jo aiemmin mainitsemani roolituksen puuttuessa ja se tuhoaa samalla turvallisuutta ja voimaakin.

Proaktiivisuus on hyvinkin viisautta. Näistä syntyy uusi kaupunkipsykologian tieteenhaara ;-)

8.12.2009 22:12  kommentti

Pitäiskö sun ruveta luennoimaan?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini