Mistä Kurikkaan löytyisi virtaa?

Torstai 5.8.2010 klo 20:05 - Juhani Eilola


Ostin aikoinaan erään tietokoneohjelman ja kun en maksanut sitä heti, niin sain seuraavan huomautuksen: "Me olemme lähettäneet teille tietokoneohjelman, mutta te ette ole lähettäneet meille rahaa!"

Kurikassa on juuri nyt menossa poikkeuksellisen paljon kehittämisohjelmia. Osa niistä on sellaisia joiden toteuttamiseen ryhdytään yhteiskunnan varoin, osa sellaisia joissa kehittämisohjelman on määrä parantaa yrittämisen edellytyksiä ja lisäksi tuetaan muihin kuntiin verrattuna erityisen paljon erilaisia kansalaisten aktiviteetteja. Näiden satsausten pitäisi joskus tuottaa meille myös rahaa.

Naapuriblogissa kysytty kysymys: "Mistä Kurikkaan löytyisi virtaa?" on kyllä aiheellinen. Virtaa kyllä löytyy sähköautoon, poliittiseen väittelyyn ja epäsovun lietsomiseen. Joillakin riitelyyn kuluu lähes koko elämän virta. En malta millään olla laittamatta tähän linkkiä Mamin blogiin.

Mutta mistä löytyisi se myönteinen virta joka synnyttää uutta tai laajempaa yritystoimintaa ja uusia aktiviteetteja joihin tullaan kaukaa tuomaan meille niitä kehittämisohjelmissa sovittuja euroja.

Parhaat keksinnöt on jo keksitty

En tiedä pitääkö tuo sanonta paikkansa, mutta tosiasia on että ainakin tosi paljon hyvää on keksitty valmiiksi.

Seinäjoella aikoinaan laitettiin käyntiin hanke jossa lueteltiin muilla paikkakunnilla järjestettäviä tapahtumia ja pyrittiin saamaan niitä omalle paikkakunnalle. Me kurikkalaiset tiedämme hyvin että se kantoi hedelmää.

Olisiko tässä yksi kopioitava hanke: Seurata ja olla ajan hermolla silloin kun Suomessa tapahtuu sellaista joka voi tapahtua myös Kurikassa ?

Otetaan nyt esimerkiksi vaikka Kansanlähetyspäivät, joka on noin 15.000 ihmisen massatapahtuma joka pystyttäisiin järjestämään täällä samalla tavalla kuin aikoinaan Kirkon nuorisopäivät ammattikoulun alueella. "Taivaan Isä" vain tässä yhtenä esimerkkinä siitä kuka niitä euroja voi Kurikkaan lähettää jos se muille on mahdotonta.

Aktiivinen seuranta siitä mikä toimisi meilläkin

Netin kautta löytyy paljon erilaisia mielenkiintoisia hankkeita ympäri maailmaa. Löytyy karttoja, ilmakuvia, hankeohjelmia ja paljon valmista ja paljon kokeiltua.

Että pysyisimme ajan hermolla, niin lähettäkää kommenttiosiossa tällaisia linkkiehdotuksia. Laita linkki kotisivua varten tarkoitettuun tilaan jolloin se avautuu nimimerkkiä klikkaamalla. Selitä miten mallia voisi mahdollisesti soveltaa Kurikassa.

Oma linkkini on Poison City -Festival Myrkystä vuodelta 2006, jossa on tapahtumarunko jollaista Kurikassakin voitaisiin kokeilla.

Haku Päällä tapahtumakokonaisuuden nimeksi

Koska huono sää on pilannut Haku Päällä -tapahtuman ilmeisesti useampaankin otteeseen, niin olisiko syytä siirtää festivaalinimi yleisnimeksi tapahtumakokonaisuudelle, joka päättyy iltaisin esim. jäähallilla tai monnarilla järjestettävään yhteiseen konsertti- ja iltatapahtumaan. Sitä voisi hallinnoida edelleenkin nykyinen Haku Päällä -organisaatio.

Tässä tuulesta tempauksia osatapahtumiksi:

Haku Päällä -rastipäivät. Kaksi osakilpailua, kaksi iltatapahtumaa.
Haku Päällä -rakkausfestivaali. Osa nykyisistä tapahtumista, esim. Pitkässä Jussissa, osa yhteiskonsertteina muiden kanssa.
Haku Päällä suku- tai historiapäivät. Kotiseututalo, iltapahtumat
Haku Päällä -toripäivät. Iltatapahtumat.
Taivashaku Päällä seurakunnissa, Exitin konsertti illalla
Haku Päällä -työpaikkahaastattelut, iltatapahtumat
Haku Päällä -keräilymessut ja iltatapahtuma.

Eiköhän alkaisi iltakonserteissa olla väkeä ja jäädä euroja myös paikalliselle elinkeinoelämällekin.

Avainsanat: Kurikka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini