22. Halikkoviesti: Tulokset ja kenttäkuulutus

Kommentit

23.10.2010 11.23  Juhani

Ville Uitto oli ensimmäisellä väliaikarastilla 16. ja toisella 19. Ero kärkeen on nyt 1.51.

23.10.2010 11.34  Juhani

Ville Uitto vaihdossa 18. 2.09 jäljessä kärkeä. Kymmenennelle sijalle 41 sekuntia.

23.10.2010 11.38  Juhani

Lapua 1. vaihdossa 39 sekuntia jäljessä Rasti-Kurikkaa. Siinä kaksi parasta pohjalaisseuraa.

23.10.2010 11.54  Juhani

Rasti-Kurikka on noussut 17. ja osuudella ovat juoksemassa Esa Kuoppala, Janne Keisanen ja Matti Vainionpää. Kärkeen 3.43 ja 10. sijaan 52 sekuntia. Lapuaa ei näy.

Osuusjuoksijat juoksevat eri ratoja mutta jokaisen on ohitettava väliaikarasti ennen väliaikaa. Samoin vaihtoon on tultava jokaisen ennenkuin seuraava osuus voi startata.

23.10.2010 12.03  Juhani

Rasti-Kurikan suunnsitajista joku on tehnyt pummin, koska kaksi suunnistajista ohitti väliaikarasti kärkijoukoissa mutta kolmatta ei näy. Vaihtoon on tullut 30 juokkuetta.

23.10.2010 12.17  Juhani

Rasti-Kurikalla on varmaankin ollut joku leimausongelma, sillä väliajoista Rasti-Kurikka puutuu, mutta vaihtoon ollaan saavuttu sijalla 14. Ero kärkeen 4.51 ja sijaan 10 on eroa 2.12.

Lapua ja Laihia tulevat tällä hetkellä noin 10 minuuttia jäljessä.

23.10.2010 12.31  Juhani

Rasti-Kurikka noussut sijalle 10. vaihtoon 3 mennessä. Osuuden suunnistivat Veera Koski-Säntti, Outi Ala-Kasari ja Suvi Heittola. Ero Kärkeen 5.05

23.10.2010 12.35  Juhani

Rasti-Kurikan tasosta kertoo mm. se että molemmat venäläisjoukkueet on ohitettu.

23.10.2010 12.42  Juhani

Suunnistus on herkkä laji. Ei tarvitse kuin yhden joukkueesta eksyä ;-)

23.10.2010 12.50  Juhani

Rasti-Kurikan viestinviejät Juha Rantoja, Teemu Hauhia ja Timo Nurmela ovat joutuneet antamaan periksi. Sijoitus 15. mutta ero 10. sijaan vain 43 sekuntia.

Lapua tuli edelliseen vaihtoon 12 minuuttia Kurikan perässä.

23.10.2010 12.56  Juhani

Sijoitus väliajoissa nyt 13. ja ero kärkeen 8.26 mutta sijaan 8. vain 28 sekuntia.

23.10.2010 12.58  Juhani

Tuo tilanne oli siis vaihdossa.

23.10.2010 13.00  Juhani

Ero parhaaseen ulkolaiseen joukkueeseen eli Ruotsin Tullingeen on vain 13 sekuntia.

23.10.2010 13.03  Juhani

Jos oikein olen ymmärtänyt niin tätä osuutta Rasti-Kurikalla suunnistavat Esa Kurki, Lauri Nuuttila ja Antti Iivari.

11. Rasti-Kurikka

Ero kärkeen 11.50, sijaan 10 vain 6 sek.

23.10.2010 13.18  Juhani

Ero Lapuaan 16 minuuttia ja Lapuakin sijalla 36. Joukkueita oli 146.

12. Rasti-Kurikka

Ero kärkeen 13.02 ja sijaan 10 on eroa nyt 1.07. OK Orien menee 3 sekunnin päässä.

23.10.2010 13.40  Juhani

Rasti-Kurikka on noussut sijalle 10, mutta selkään hengittää kymmenkunta joukkuetta ja sijalle 9 on matkaa yli 3 minuuttia.

23.10.2010 13.44  Juhani

Kuudes osuus on menossa ja Teresa Kollanen on joutunut todella kovaan seuraan maailman naishuippujen keskelle. Esim. viestin kärjessä juoksee Tampereen Pyrinnön Anni-Maija Fincke.

23.10.2010 13.51  Juhani

Teresa on sijalla 11. sekunnin päässä Kangasalasta.

23.10.2010 13.53  Juhani

Perässä on tosi nimekkäitä suunnistajia. Esim. 15 sekunnin päässä Vroni König-Salmi. Vaikka Teresa on D40 MM-pronssimitalisti, niin vaikea on pitää sijoitus tuossa. Ja tulee siellä muitakin huippuja.

23.10.2010 14.03  Juhani

Aivan loistava suoritus. Teresa tuli vaihtoon sijalla 13 ja nyt sijoitus on kiinni enää ankkkurista Sergey Gorokhovista.

Joka tapauksessa Rasti_kurikka on huippuseura!

23.10.2010 14.25  Juhani

Sergey nayttää tehneen noin 5 minuuttia pummeja ajasta päätellen ja Rasti-Kurikka on nyt sijalla 21.

23.10.2010 14.27  Juhani

Todennäköisesti sijoitus on 23, koska kaksi kärkijoukkuetta ei ole kirjautunut.

23.10.2010 14.32  Juhani

Lapua taitaa lähestyä Kurikkaa.

23.10.2010 14.35  Juhani

Viestin on voittanut Delta 13 sekunnin erolla Tampereen Pyrintöön. Uskomattoman pieni ero koko päivän suunnistuksen jälkeen ;-)

Rasti-Kurikka on vielä Lapuan edellä ja tarkka sijoitus on nyt 26.

23.10.2010 14.38  Juhani

Ero Lapuaan on juuri nyt 3.54.

23.10.2010 14.44  Juhani

Joukkueita tullut maaliin nyt 7.

23.10.2010 14.55  Juhani

8... 12... 13... 18... 27 minuuttia kärjen tulosta ...

23.10.2010 15.01  Juhani

19.... 20. Petersburg tuli maaliin 29.05 kärjestä... 21. Helsingin Suunnistajat 31 minuuttia kärjestä... 22... 23... 24. Lahti...

23.10.2010 15.03  Juhani

25. Rasti-Kurikka

Onnittelut onnistuneesta suorituksesta!

23.10.2010 15.07  Juhani

Lapua jäi taakse, mutta ero supistui lopulta 1.43 oltuaan enimmillään jo joku 13 minuuttia.

24.10.2010 8.20  penkkiläinen

Missä lopulliset tulokset Juhani. Kuka oli Kurikan suhteellisesti paras osuustaitaja?

24.10.2010 8.37  Juhani (Analyysi Rasti-Kurikasta)

Tuosta on olemassa erillinen analyysitaulukko. Laitan sen linkin tähän.
Alhaalla oleva suhteellinen ero antaa käsittääkseni vastauksen kysymykseen.

Miehistä se oli paras Matti Vainionpäällä ja Ville Uitolla. Naisista Suvi Heittolalla.

24.10.2010 8.42  Lopulliset tulokset

Lopulliset tulokset ovat tässä

24.10.2010 14.51  Suunnistusta ymmärtämätön

Ymmärsinkö oikein, että Rasti-Kurikka romahti viimeisellä osuudella ja ymmärsin oikein niin mikä oli syynä.

24.10.2010 17.27  Juhani

Suunnistuksessa on tavallaan kaksi suoritusta. Juoksu ja rastin löytäminen. Kurikan edustajat ovat hyviä juoksijoita ja kovassa kunnossa. Kun huippujoukkueita oli näin paljon, niin 25. sija on tosi hyvä.

Näin monesta suunnistajasta vain yhdelle näytti tulosten perusteella sattuneen isompi pummi eli yksi rasti oli Sergeyltä hukassa ja se oli hänen ykkösrastinsa johon kärki tuli ajassa 3.36 ja Rasti-Kurikan edustaja ajassa 10.27.

Tavalliselle iltarastilaiselle seitsemän minuuttia on lyhyt aika, mutta huipulle sen katsotaan olevan jo aika iso pummi. Sen takia Jukolan viestikin on aina loppuun saakka jännittävä, koska viimeisilläkin rasteilla huiputkin tekevät vielä pummeja.

Nyt viimekertaisessa Jukolassa yksi huippujoukkue nousi lopussa jopa ihan väärälle vuorelle.

24.10.2010 17.37  Juhani

Tuohon äskeiseen vielä sen verran että urheilu ja varsinkin suunnistus on siitä mukavaa että se on vain suunnistusta eikä politiikkaa. Ja suunnistuksessa on homma hoidettu vielä kaiken lisäksi niin että järjestä on yrittänytkin saada rastit sellaiseen paikkaan etteivät kaikki juokse ihan samoja jälkiä vaan jonkun odotetaankin tekevän kovassa vauhdissa virheitä rastille tullessa.

Noissa suunnistuksen tulossivuilla on reittihärveleitä. Laitan linkin tänne jos saan jonkun käynnistymään automaattisesti.