Arvot 5: Lapset

Sunnuntai 29.5.2011 klo 13:24 - Juhani Eilola


Lasten hyvinvointi


Lasten hyvinvointi ja oikeus turvalliseen lapsuuteen on niin tärkeä arvo että sitä julistan kyllä nyt useiden laulujen kautta. Kuunnelkaa niitä! Aloitetaan Pekka Simojoen laululla lapsesta jota on rukouksin odotettu ja toivottu. Todella hieno laulu!


Lastensuojelu

Lapsia tulee suojella kaikelta pahalta. Niin tärkeää työtä kuin lastensuojelu tekeekin, niin silti hyväkin maku joskus ylitetään. Lastensuojeluilmoituksia tehdään pienimmistäkin lasten puheiden tulkinnoista, koulujen toimesta, terveydenhuollon toimesta ja melkein kenen toimesta tahansa usein täysin harkitsemattomasti koska "määräykset ovat sellaiset".

Vanhemmille on taattava myös onnellinen vanhemmuus rakastamansa lapsen kanssa. Vanhempien pelko ja jatkuva ahdistus näiden ilmoitusten takia on useissa perheissä jo paljon suurempi ongelma lapsillekin kuin lasten arkipäivän ongelmat. Kun oikeitakin ongelmia on, niin lastensuojelutyön ammattilaisia tarvitaan ja he tekevät arvokasta työtä. Silti suhde isään ja äitiin on lapsen tärkein ja kaikin tavoin suojeltavin suhde! Ehkä perhesuojelu olisi parempi nimitys lastensuojelulle. Sitä tarvitaan kuuden ikäisenäkin.


Vanhemmuus takaa sen että lapsen puheita on helpompi ymmärtää. Se jolla on lähellä joka päivä sama lapsi, ymmärtää paremmin sen millä tavalla erotetaan tosiasiat ja höpöhöpöt.

Lapsi maailmalla

Lapsia uhkaavat uskomattoman monet vaarat joista aikaisemmin ei edes tunnettu. Ja tuntemattomia monet niistä ovat meille vieläkin täällä Suomessa ja maaseudulla. Mutta maailmalla on lasten kidnappauksia, uskonnollista ja seksuaalista hyväksikäyttöä, sotaa ja vaarallisia ympäristöjä.

Loppusanat:

Maailmassa on paljon mieleltään sairaita ihmisiä jotka käyttävät hyväkseen lapsia. Sen takia en voi olla laittamatta vielä toistakin enkelilaulua tähän loppuun! Lapset on otettava erityisen tarkasti päätöksenteossa huomioon!

Avainsanat: Arvot


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini