Vaikean sairauden murtamana

Maanantai 16.1.2012 - Juhani Eilola


Saimme viestin ohjelmistotoimittajaltamme että yhteyshenkilömme on siirtynyt ajasta iäisyyteen vaikean sairauden murtamana. Olen viime viikot ja jopa kuukaudet yrittänyt saada häntä kiivaasti puhelimitse kiinni ja ollut jopa hiukan närkästynyt.

On helppo olla tietämätön ja vaatia mahdottomia!


Nyt ei ole kiire mihinkään

Häntä kutsuttiin Nalleksi ja hän piti netissä omaa nallesivustoa. Sivusto on ikävä kyllä nyt poistettu.

Koska en ehtinyt kertoa hänelle varsinaista työongelmaa, niin nyt ei ole kiire enää mihinkään. Voimme rauhassa kuunnella hänen muistokseen yhden kappaleen. Sopiiko se tähän asiallisesti vai ei, sillä ei ole niin väliä, mutta hän olisi varmasti pitänyt tästä.

Kaikki lähtevät jonnekin

Joku lähtee isiensä luokse, työpaikaltani heitä on lähtenyt työurani aikana neljä. Joku lähtee pitkälle sairaslomalle, joku lähtee eläkkeelle ja Pirjokin lähtee Janakkalaan.

Käyn lenkillä. Juoksin tänään 20 km:n lenkin eikä se tuntunut missään. Olen terve tänään, olen hyvässä kunnossa, mutta huomenna voin olla sairas. Jo ensi yönä voin olla vaikka matkalla virran toiselle puolelle kuolemanvirran lautturin kyydissä. Moni muu voi käydä moikkaamassa lautturia ja palata takaisin.

Niin on ihmisen elämä lyhyt, oli hän diktaattori tai kartoittaja. Oli hän urheilija tai taivaanrannan maalari. Ja niin on työurakin lyhyt. Tapasin viime viikolla kaupungin kaksi eläkkeellä olevaa johtavaa virkamiestä. Toinen on ollut eläkkeellä 22 vuotta ja on saanut elää terveenä. Toivottavasti niin käy useimmille meistä, toivottavasti kaikille.

Riskejä rajoittamaan

Onneksi valtuusto ja johtoryhmä tuli takaisin laivalta. Onneksi linja-auto teki turvallisen matkan. Joku kysyi eikö meillä kaupungilla ole minkäänlaisia turvallisuusmääräyksiä ja rajoituksia sen varalle että tapahtuu onnettomuuksia? Pitäisikö meidän varmistaa kaupungin johdon turvallisuus niin, ettei koko johto  ainakaan kerralla voi joutua yhteiseen onnettomuuteen.

Eikö meidän pitäisi varmistaa myös kuntalaistenkin turvallisuus painottamalla kaikkia mahdollisia turvallisuusnäkökohtia kaupungin strategiassa? Turvallista vanhuutta, turvallista lapsuutta, hyvää terveydenhuoltoa ja turvallista kotimatkaa.

Siinä miettimistä niille jotka päättävät. On niin helppo olla varomaton.


Seuraavan kappaleen esittäjä asui jonkin aikaa tässä muutamien kilometrien päässä Suupohjassa. Tuleeko Suupohjasta Ihmemaa vai onko se jossain ihan muualla?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini