Vihan punttisali

Torstai 2.2.2012 klo 0.20


Ihmiset hakevat vihan punttisalilta, sosiaalisesta mediasta ja keskustelualueilta päivittäisen adrenaliinipiikkinsä.  "Pitäisi olla olemassa jokin taho joka huolehtisi pahimmista (presidentti)ehdokkaita koskevista rikoslain vastaisista kirjoituksista."
Eilen televisiossa politiikan kommentaattori Jussi Lähde


Vihan punttisali

Toiset käyvät lenkillä ja toiset punttisalilla pysyäkseen fyysisesti hyvässä kunnossa. Molemmat kasvattavat kuntoa omilla tavoillaan. Joku omaksi ilokseen ja terveydekseen, osa pullistellakseen.

Olemme saaneet lämpimin ajatuksin ja tuntein vuosikausia nauttia ja seurata ystäviemme elämää Facebookin kautta ja lukea poliittista keskustelua blogeissa jopa niin, että on syntynyt termi blogijohtaminen. Kadunmiehen poliittiset lihakset ovat kasvaneet kohisten. Nyt on millä pullistella. Osalla kasvu on tapahtunut laillisin keinoin ja osalla kiellettyjen keinojen avulla vaikka sitä ei tunnusteta ennenkuin joudutaan testiin.

Facebook on ollut tähän saakka aika hyvin suojassa vihapuheilta kun taas blogit ovat laukoneet käräjäsaleihin ja tuomioihin saakka yltäneitä totuuksia lähimmäisistämme.

Presidentinvaaleissa ovat tunteet kuitenkin kuohahtaneet yli äyräiden ja Facebook -kaveruudetkin ovat koetuksella. Poliittiset näkemykset, suvaitsevaisuus ja käsitykset seksuaalisesta suuntautumisesta ovat ennen näkemättömän huomion kohteena.

Apinoiden planeetta

Meillä on ongelma. Kun omat moraaliarvomme joutuvat koetukselle, niin ei siinä mitään. Jokaisen pitäisi saada pitää omat käsityksensä tietonaan ja myös kirjoittaa siitä kunhan vihapuheiden rajoja ei ylitetä.

Homokeskustelu on varsinkin niille jotka vannovat perinteisten kristillisten arvojen nimeen vaikea asia. Sananvapautta ei pidä rajoittaa mutta pitää muistaa sekin ettei tällaisten käsitysten saa antaa muuttua vihapuheiksi eikä edes vihan tunteeksi jos haluaa pysyäkin niissä perinteisessä arvoissa. On huolehdittava ennen muuta oman sielun puhtaudesta eikä antaa muiden ihmisten valintojen myrkyttää omaa mieltä.

Elleivät perinteiset arvot kelpaa kansakunnalle, niin silloin kansakunta luo uusia arvoja joista se kantaa vastuunsa. Mutta kaikkien, sekä vanhojen että uusien arvojen edustajien tulee kantaa vastuu siitä ettei viha pääse valloilleen ja se lopulta tee tästä maasta apinoiden planeettaa.


Olin joskus SA-Int Shown järjestelytoimikunnassa Lapissa. Vierailevina esiintyjinä olivat Kirka ja Virve Rosti. Kirka viihtyi USA-paitoineen enemmän keikkabussissa, mutta Virve oli moneen otteeseen mukana lavalla kun kasasimme sitä.

Kaikki ei tapahtunut aivan työsuojelumääräysten mukaisesti ja pudotimme kattorakenteita kasattaessa vahingossa hirren lavalle. Oli vähällä osua laulajattareen, mutta hän antoi vahingon nopeasti anteeksi enkä tiedä muistaisiko hän edes tilannetta enää kymmenien vuosien jälkeen. Tuon tapahtuman jälkeen Virve on kuitenkin ollut yksi suosikkilaulajistani. Ja kas, jo tuolloin hänellä oli valikoimissaan kappale Apinoiden planeetasta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini