Suonenvetoja

Torstai 23.2.2012 - Juhani Eilola


Suonenvedot ovat kiusallisia. Joka keskiviikko kun ajan Korvenkylästä monnarille maratoonareiden yhteislenkille, jalkaterästä vetää ajon aikana suonta. Se täytyy johtua talvilenkkareista joilla ajan autoa. Mikään muu kuin sopimattomat kengät ajossa ei selitä sitä että suonenvetoa on vain keskiviikkoisin.

Kaiken huippu on se että suonenveto jatkuu koko illan eikä siihen tunnu auttavan mikään hoito. Juuri nyt on pieni tauko ja pystyn kirjoittamaan päivän blogin.


Kuumia kiviä

Olin mukana Seinäjoella kuulemassa Henna Virkkusta ja EP:n kuntia kuntarakenneuudistuksen tiimoilta. Sain tilaisuudessa hyvän käsityksen EP:n tilanteesta. Jos kuntia aidosti kuunnellaan, niin ei tänne mitään kuntarakenneuudistusta tule, vaan edetään vapaaehtoisen yhteistyön pohjalta. Kuntien puheenvuorot ovat kuin suonenvetoja hallituksen kuntarakenneuudistuksessa.

2012-02-21-011.jpg

Samassa tilaisuudessa kuulin ihan erikseen että blogiani oli tulkittu väärin ja oletettu että viittasin eräällä blogitekstillä eri henkilöihin kuin mitä olin tarkoittanut. Vähän hävetti ja odotin jo että Jumala heittää opetukseksi edes pienen kuuman kiven päähäni. Mutta Hän oli armollinen.

Minun ja varmaan kaikkien muidenkin on syytä olla varovaisia etteivät väärät ihmiset tule syyllistetyiksi ja oikeille ihmisille annetaan tunnustusta.Sen pitäisi toimia kaikkialla, mutta myös täällä blogiteksteissä.

Olin vuosia mukana SKL:n (nykyiden KD) toiminnassa. Puheenjohtajanakin Kurikan paikallisosastossa seitsemän vuotta. Olisin koko ajan toivonut kristillisen puolueen profiloituvan tunnustuksen mukaiselle pohjalle. Siihen että annetaan arvoa muillekin poliitikoille silloin kun ne ovat hyvällä asialla. Itsekkyydelle ei pitäisi löytyä mitään sijaa eikä heikompia saisi unohtaa. Nyt ja jo silloin puolueessa toimii paljon ihmisiä jotka tuntuvat kiehuvan raivosta kun heidän tahtonsa ei toteudu tai he eivät saa joko asemaa tai rahallista korvausta. Poikkeuksiakin on. Heistä Toimi Kankaanniemen kanssa söimme viimeisen aterian Pikkuparlamentissa kun Juha ja Toimi jättivät toisilleen lämpimät jäähyväiset.

Mielestäni kristillisen puolueen olisi jo vuosikymmeniä sitten pitänyt profiloitua puolueeksi joka ei aina vain halua samalla lailla nokitella muita kuin muut, vaan osaa antaa kunnolla ja reilusti arvostusta niille joille se kuuluu. Mutta sama voisi - tai ainakin pitäisi koskettaa meistä vaikka jokaista.


Kommentit

26.2.2012 10:17  0000

Mistä kohtaa jalkaterää kipu on? Minulle on tapahtunut niin muutaman kerran. Kipu on keskellä jalkaterää yläpuolella jossain jalkapöydän luiden välissä. Mikään jalan vääntely ei auta, menee ohi ajan kansa, mutta kipu on alussa todella kova.

26.2.2012 10:38  Juhani

Jos oikaisen oikean jalkaterän suoraksi, niin suonenveto tietyissä tilanteissa alkaa heti. Se tuntuu jalkaterän yläpuolella, mutta paranee kyllä pohkeita venyttämällä vaikka en heti sitä tajunnut. Kiristyneet pohkeet näköjään vaikuttaa aika paljon joka paikkaan.

Juoksin nyt kahden päivän aikana 40 km eikä tunnu missään eikä myöskään vedä suonta. Tiistaina oli lepo ja keskiviikkona kun olin menossa autolla ennen lenkkiä veti suonta niin että piti pysähtyä tai olla painamatta kaasua.

Hämärää touhua tapahtuu tuolla elimistössä.

26.2.2012 16:01  0000

Minulla ongelma saattaa osin johtua siitä, että minulla on laskeutunut, hiemen veltto jalkaterä. Kantavat lihakset ovat lujilla. Minulla suonenvetoa voi hieman ehkäistä juomalla urheilujuomaa säännöllisesti rasituksen aikana. En tosin kovin paljon juokse, koska en oikeasti osaa hölkätä luonnollisesti. Outo laji. Kun on tuota ylipainoakin. Kengät ovat huippuluokkaa.

26.2.2012 21:38  Juhani

Itselläni tietysti on sekin että katkaisin jalkani kymmenkunta vuotta sitten niin moneen palaan ettei paraneminen täydellisesti onnistunut. Nauloja ei käytetty ja nyt jalkaterä on hiukan väöärässä asennossa. En voi esim. hiihtää perinteistä saamatta polveani kipeäksi. Mutta tyydyn juoksemiseen toistaiseksi. Mutta voi olla että oikea jalka on tuon takia herkempi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini