Blogistit Eronen ja Parviainen

Keskiviikko 7.11.2012 klo 20.23 - Juhani Eilola, Kuvat: Juhani Eilola ja Helena Eronen

Blogimaailmassa on helppo nousta kuuluisuuteen varsinkin vastuullisesta asemasta kirjoittamalla joko tahallaan tai vahingossa jotakin joka ravistaa ihmisten ajatusmaailmaa ja ylittää uutiskynnyksen. Kuuluisia blogeja ovat viime aikoina olleet mm. eduskunta-avustaja Helena Erosen blogi joka tuli tunnetuksi ns. hihamerkkikohusta ja toinen Jussi Parviaisen juorublogi. Suomihan on juorujen luvattu maa!seiska.jpgNäyttelijä ja kohua herättänyt ohjaaja Jussi Parviainen yhtyy blogissaan Jeesuksen sanoihin "olkoon teidän puheenne aina ON ON tai EI EI" mutta ei siltä väliltä. Hänen mielestään on olemassa vain totuus eikä sen julkituomisesta ole mitään haittaa. Ei vaikka se olisi "alaston totuus".

Niitä totuuksia jotka Jussi Parviaisen kohdalla voin itse todeta "ON ON"  se että vaikka hän kertoi juuri äsken televisiossa itse olevansa hyvä kirjoittamaan, niin teksti on siltikin kirjoittamisen ammattilaiselle poikkeuksellisen sekavaa ja raskassoutuista. Ainoastaan mehevät juorut antavat intoa kahlata tekstiä läpi.

Kun juorut on sitten lukenut läpi, jää ihmettelmään vain sitä mikä tällä kaikella oli tarkoituksena. Juoruko vain? Ei asiaa, ei hauskuutta, ei taidetta eikä edes juorun päämäärää. Ei mitään muuta kuin tapahtumia joista muistuttaminen loukkaa yleensä useampaa kuin yhtä ihmistä kerrallaan.

Minullakin on salaisuuksia jotka vetävät aivan varmastikin vertoja Parviaisen teksteille, mutta ei tulisi mieleenkään julkaista niitä eikä niiden kuvia, ei varsinkaan jos ne koskevat jotakin toista henkilöä kuin itseäni.
helena.jpg
Kuva: Helena Eronen

Helena Eronen on sensijaan todella lahjakas kirjoittaja joka rakastaa kirjoitamista yli kaiken. Seurasin Erosen tekstejä ja tiedostuvälineiden uutisointia ns. hihamerkkikohun aikaan. Eronen oli tuolloin ystäväni James Hirvisaaren eduskunta-avustajana. Olen täysin vakuuttunut siitä että hän tuli mahdollisesti jopa tahallisesti väärinymmärretyksi tiedotusvälineiden taholta.

Minä vihaan sitä että kukaan koskaan on lähtenyt erottelemaan ihmisiä toisistaan hihamerkein tai minkäänlaisin ulkoisin tunnuksin vain siksi että niin erotettaisiin toisen luokan kansalaiset parhaasta A-luokasta. Tällaisia ihmismassojen murhenäytelmiin johtaneita episodeja olemme nähneet mm. Hitlerin Saksassa. Olen aivan varma ettei Helena Eronen anna pienintäkään hyväksyntää tällaisille asioille eikä siitä ollut myöskään kyse.

Eronen on taitava, idearikas, mielikuvituksellinen, hauska ja tarvittaessa hyvin lämminhenkinen kirjoittaja joka arvostaa yksilöitä, mutta ihmettelee laumakäyttäytymistä niinkuin minäkin. Jollakin melkein yliluonnollisella tavalla hän saa syvemmän sisällön hauskaankin tekstiin. Olen nauttinut tavattomasti teksteistä hänen blogissaan. Se ei tarkoita että olisin aina samaa mieltä. Mutta Helena on kirjoittanut valtavan määrän hienoja tekstejä. Voisin linkata Sinut esim. hänen lämpimään tekstiinsä mummon muistikirjasta tai mietteisiin syksyn ahdistuksesta, mutta valitsen mieluiten toiseksi uusimman tekstin hänen Lapsuutensa sankarista!


Myös Kurikassa on monia lahjakkaiden kirjoittajien blogeja, joita löydät mm. www.kurikanseutu.fi -sivuston vasemmasta reunasta!

7 kommenttia . Avainsanat: Blogi

Mikä blogeissa kiinnostaa?

Lauantai 21.1.2012 - Juhani Eilola

Kurikkalaista blogikulttuuria luomassa

Kurikkalaisista blogeista tunnetuin on tällä hetkellä Matti Ollilan Kurikan kunnallispolitiikkaa ja joskus koko maailmaakin käsittelevä blogi jossa saattaa jo ennen kukonlaulua olla 300 käyntiä. Meikäläinenkin ottaa yöpöydän laatikosta miniläppärin ja käy katsomassa onko Matilla aamusta hyviä juttuja. Parhaimmillaan sivulatauksia jopa tuhansia päivässä.

Suosituin blogi on kuitenkin ollut Kropsua eväänä -blogi, jossa kävijöitä on kohta ollut puoli miljoonaa. Sieltä löytyy ideoita joka lähtöön kun on kyse ruokapöydästä tai vaikka piknikistä.

Oman blogini aktiivisimpana päivänä kävijöitä on ollut 728 ja sivulatauksia 2101. Myös toissapäivän blogia kävi lukemassa yli 500 käyttäjää.

Googlen avulla tulee myös paljon käyntejä. Siitä kertoo sekin että suosituin blogisivuni kertoo koirankopin rakentamisesta (n.5000 sivulatausta) ja toisena on pohkeen venytyslaite (n.3000 latausta). Blogitekstit ovat tuottaneet myös tilauksia.

Eli jos sinulla on mieleiseni tarpeellinen tuote, niin toimita minun omistukseeni sellainen ilmaiseksi, niin teen siitä mainosblogin jolla on näkyvyyttä ajan myötä myös googlessa. Kunnollinen juoksumatto tai auto olisi tervetullut ;-)

Videoblogeja

Myös videoblogit ovat lisääntyneet. Kokeilen itsekin tällä palstalla joskus sellaista kun vain kehtaan näyttää naamani. Sitäkin odotellessa laitetaan malliksi Anssi Kelan videoblogi jossa hän tekee kolme uutta kappaletta.

Tällaista blogia voi kuka tahansa taiteen nimissä kokeilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogit

Muutoksia blogissa

Lauantai 2.1.2010 klo 11.51 - Juhani Eilola

Vuoden vaihtumisen kunniaksi blogiin on tehty pari muutosta.

Lisäsin valikkoon otsikon "Päiväkirjamerkintöjä". Se toimii ikäänkuin julkisena kalenterina joskin se sisältää vain pieniä otteita päivistä silloin kun muistan niitä laittaa.

Blogin alalaitaan (ihan alas) on tullut kävijöistä kertova kuvake. Jos sinua kiinnostaa tietää onko kanssasi yhtä aikaa sivulla muita, niin siinä oleva luku kertoo yhtäaikaisen käyttäjämäärän. On ehkä mielenkiintoinen silloin kun seurataan esim. valtuuston kokousta.

Tekstissä alleviivatut sinisellä olevat tekstit ovat linkkejä joista pääsee uudille sivuille.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi

Mielenkiintoista tilastotietoa

Torstai 3.12.2009 klo 23.41 - Juhani Eilola

Moni miettii miten näitä blogeja mahdetaan lukea. Tässä pyydettyjä perustilastoja tästä blogista. Tilasto on melko varmasti useimmille yllätys.


Suosituimmat blogijutut 10 kärjessä:

984 Kunnollinen koirankoppi
785 Ennustus Obamasta (K18)
731 Menneet ajat
642 Juhlat Norinkylässä
594 Liisa Ollila: Työpaikan hyvinvoinnista
335 Kurikan uusi vaakuna
301 Itsenäisyyksiä
250 Osmo Kaharin vieraskirjoitus (poistettu)
244 Perusta yritys maaseudulle
242 Enkeli Tapiolan toimistossa

Mistä sivulle on tultu 10 kärjessä

6317 www.kurikanseutu.fi
3450 www.google.com
531 www.livesearch.com
297 www.mattiollila.fi
200 www.norinkyla.net
163 www.mns.com
160 www.rastikurikka.net
146 www.skepsis.fi
113 aloitussivuna
70 www.radikaali.net

Mitä tilastot kertovat?

Mielestäni tilasto kertoo, että kaikkien kurikkalaisten kannattaa toimittaa oma linkkinsä www.kurikanseutu.fi -sivustolle. Aika todennäköisesti samalta sivulta on melko suuri liikenne muillekin kurikkalaisille sivuille.

Tilasto kertoo myös sen että oman sivuston koodi kannattaa aina olla kunnossa META-tietoineen, koska hakukoneitakin käytetään aika paljon.

Tilasto kertoo mielestäni myös sen että tuotteita todella kannattaa mainostaa netissä kunhan sivu on rakennettu hakukoneita varten oikein. Kerro siis mitä tahdot mainostettavan.

Tilasto kertoo myös yhteistyön voimasta. Jos kaikki kurikkalaiset lyövät päänsä yhteen, niin se voi ottaa kipeää, mutta tuottaa tulosta. Minä linkitän muita kurikkalaisia. Linkittäkää te omilta sivuiltanne www.kurikanseutu.fi -sivusto. Näin kaikki kurikkalaiset saavat sivuilleen toistensa asiakkaita. Etu on kaikkien etu.


ostakurikasta.gifMuistathan vielä viereisen logon? Kurikkalaisessa yhteistyössä on voimaa jos me käytämme sitä.

www.kurikanseutu.fi on myös perustettu yhteistyötä varten.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogi