Mikä blogeissa kiinnostaa?

Lauantai 21.1.2012 - Juhani Eilola

Kurikkalaista blogikulttuuria luomassa

Kurikkalaisista blogeista tunnetuin on tällä hetkellä Matti Ollilan Kurikan kunnallispolitiikkaa ja joskus koko maailmaakin käsittelevä blogi jossa saattaa jo ennen kukonlaulua olla 300 käyntiä. Meikäläinenkin ottaa yöpöydän laatikosta miniläppärin ja käy katsomassa onko Matilla aamusta hyviä juttuja. Parhaimmillaan sivulatauksia jopa tuhansia päivässä.

Suosituin blogi on kuitenkin ollut Kropsua eväänä -blogi, jossa kävijöitä on kohta ollut puoli miljoonaa. Sieltä löytyy ideoita joka lähtöön kun on kyse ruokapöydästä tai vaikka piknikistä.

Oman blogini aktiivisimpana päivänä kävijöitä on ollut 728 ja sivulatauksia 2101. Myös toissapäivän blogia kävi lukemassa yli 500 käyttäjää.

Googlen avulla tulee myös paljon käyntejä. Siitä kertoo sekin että suosituin blogisivuni kertoo koirankopin rakentamisesta (n.5000 sivulatausta) ja toisena on pohkeen venytyslaite (n.3000 latausta). Blogitekstit ovat tuottaneet myös tilauksia.

Eli jos sinulla on mieleiseni tarpeellinen tuote, niin toimita minun omistukseeni sellainen ilmaiseksi, niin teen siitä mainosblogin jolla on näkyvyyttä ajan myötä myös googlessa. Kunnollinen juoksumatto tai auto olisi tervetullut ;-)

Videoblogeja

Myös videoblogit ovat lisääntyneet. Kokeilen itsekin tällä palstalla joskus sellaista kun vain kehtaan näyttää naamani. Sitäkin odotellessa laitetaan malliksi Anssi Kelan videoblogi jossa hän tekee kolme uutta kappaletta.

Tällaista blogia voi kuka tahansa taiteen nimissä kokeilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Blogit