Asu ja Elä Kurikassa alkavat huomenna

Perjantai 10.9.2010 klo 21.20 - Juhani Eilola

Katso mainos ja koko ohjelma tästä linkistä.

HUOM: Tämän blogijutun kuvat on otettu tänään noin klo 16 Kurikan kaupungintalon INFO-pisteestä!

tontit.gif

Esillä ovat perinteiseen tapaan kaupungin omistamat Kurikan ja Jurvan alueiden vapaat tontit.

yksityiset.gif

Uutena kohdekarttana ovat yksityisten omistamien tonttien koostekartta. Tarkempaa tietoa voidaan paikan päällä katsoa tietokoneelta.

tulevaa.gif

Suurimman osan ajasta paikalla on myös kaavoituksen asiantuntija ja seinällä esillä myös tulossa olevaa tonttitarjontaa.

vieras.gif

Myös osa yrityksistä oli tuonut jo iltapäivään mennessä materiaalia näkyviin. Myynnissä on useita asuntokohteita. Joissakin kohteissa myös esittely päikanpäällä.

taide.gif

Myös alakerran taidenäyttelyyn voi käydä tutustumassa. Esillä on varsin laajasti taidetta.

arvonta.gif

Arvonnassakin palkinnot ovat rahan arvoisia kortteja paikallisiin laatuliikkeisiin.

Esillä on paljon muutakin tietoa Kurikasta, 11 tutustumiskohdetta ympäri Kurikkaa. Kohdekartat ja esitteet kohteista saat mukaan lähtiessesi kierrokselle. Samoin kartat kaupungin tonteista.


 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kurikan kaupunki

Yksimielinen Kurikka

Lauantai 14.8.2010 klo 16.48 - Juhani Eilola

Olin kesälomalla ja hiukan kolmatta viikkoa pois kaupungintalolta jonka ajattelisin olevan tapahtumarikkauksien keskus. Näiden viikkojen aikana olen kuitenkin saanut tänne korven kätköön uskomattomia yhteydenottoja. Melkein voi sanoa kuin Nummisuutarin Esko, että viime aikojen tapahtumat näyttävät samalta kuin kirjava lammaslauma laitumella.


Paluu tulevaisuuteen

Kun me kehitämme jotakin uutta, niin sen on tarkoitus tuottaa jonkinasteista tyydytystä tulevaisuudessa. On tarkoitus saada aikaan parempaa elämänlaatua, toimivampaa taloutta, sosiaalisempaa elämää ja erityisesti turvallisuutta. Kaikessa tässä mennään tällä hetkellä alaspäin.

Kuuntelun ja kunnioituksen puute

Päättäjät eivät kuuntele kansalaisia eivätkä aina virkamiehetkään. Varsinkin turvattomuus kasvaa joka paikassa. Viimeisimpiä uutisia on naapurimaamme rikollisliigojen mahdollinen rantautuminen Suomeen. Myrsky on luonnonvoima jolle emme voi mitään, mutta on paljon asioita joita päättäjämme hoitavat. Niille asioille voisimme.

Laitoin täksi päiväksi ja osaksi huomistakin pyörimään Kurikanseutu TV:lle videon Kurikan vihkimisestä kauppalaksi 1.1.1966. Poliittinen ja virkamiesjohtomme näyttää kovin yksimieliseltä ja ylpeältä sen suhteen mitä Kurikka on. Onko meillä edelleen sama yksimielisyys? Sitä voi kysellä samalla kun katselee tuota lyhyttä elokuvaa.

Katso video: www.kurikanseutu.fi

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Video, Kurikan kaupunki

Kansanedustaja ja ministeri Juho Koivisto

Perjantai 13.8.2010 klo 11.57 - Juhani Eilola

Tänään Kurikanseutu TV:ssä pyörii, tosin ilman ääntä oleva video kurikkalaisen Kunnallisneuvos Juho Koivisto viimeisestä kunnanvaltuuston kokouksesta vuodelta 1956.

Koivisto oli paitsi kansanedustaja, ministeri, kunnallisneuvos ja maatalousneuvos myös mukana lukuisissa muissa luottamustehtävissä. Tuolloin kurikkalaiseen politiikkaan ja poliitikkoon luotettiin.

Käy katsomassa alle 5 minuuttia kestävä video sivulla www.kurikanseutu.fi.

Koiviston luottamustehtäviin voit tutustua mm. eduskunnan linkistä:

Kansanedustaja Juho Koivisto

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Politiikka, Kurikan kaupunki

Kurikan kaupunki ja Internet

Sunnuntai 3.1.2010 klo 11.08 - Juhani Eilola

Tämä blogijuttu ei ole vain omani, vaan tätä on kysytty muidenkin toimesta ja kirjoitan koska uskon että kaupungin markkinointiin on olemassa myös lähes ilmaisia ja silti tehokkaita keinoja. Niiden ei tarvitse kumota mitään olemassaolevaa markkinointistrategiaa vaan tukea sitä.

Kunnat arvostavat hyvin eri tavoin Internetin käyttöä markkinoinnissa. Kurikan kaupungin osalta Internet ei näytä esittävän markkinoinnissa juuri minkäänlaista roolia lukuunottamatta kaupungin omaa sivustoa. Silti Internet hakuvälineenä lyö laudalta kaikki lehdet silloin kun kysymyksessä on kaupungin markkinointi muualle kuin omalle alueelle. Hakukoneet, verkkosivustot ja niiden
löytyminen ovat avainasemassa. Samoin suora markkinointi sivustojen kautta.


Facebook

Viidennes suomalaisista on mukana Facebookissa, jossa on myös useita kaupunkien virallisia ryhmiä. 5000 jäsenen Facebook-ryhmässä sinne kirjoitettu tiedotus tavoittaa ilmaiseksi heti 5000 sähköpostia. Kurikan kaupungin pitäisi ryhtyä keräämään tätä markkinointikohdetta Facebookissa mahdollisimman pian. Ilmoittaudun vapaaehtoisesti kyseisen ryhmän  ylläpitäjäksi ja perustajaksi pienin reunaehdoin jos vain saan siihen luvan.

Ryhmään saadaan entisiä kurikkalaisia ja heidän mukanaan on myös mahdollisia paluumuuttajia. Huomionarvoista on sekin että tällaisella ryhmällä tavoitetaan myös nuori sukupolvi.Kurikan kaupunki tärkeimmillä "Googletuksilla":

HAKUSANA: Kurikan kaupunki

  1. Kurikan kaupunki
  3. Wikipedia
  4. Kurikanseutu.fi
  5. Uranus, avoimet työpaikat
  6. Kurikan kirjasto
  7. YLE, Kurikka pitää kiinni koulutuspaikoistaan
  8. Fonecta 02
  9. Yritystele
10. Luettelomedia
11. Kurikan ammattioppilaitos

HAKUSANA: Kurikka

  1. YIT, toimitilat Kurikka
  2. Oikotie, toimitilat Kurikka
  3. Google, Kurikka Maps
  5. Kurikan kaupunki
  7. Wikipedia
  8. Kurikka-lehti
  9. Kurikka-Suomi -sanakirja
10. Traveljournals
11. Kurikanseutu.fi

HAKUSANA: Jurva

  1. Google, kartat
  2. Jurva.fi
  4. Wikipedia
  5. Botniaring
  7. Jurva huonekalu Ky
  9. Jurvan museo
 10. Centroid -kartat
 11. Suunta-Jurva
 24. Kurikanseutu.fi
112. Kurikan kaupunki

HAKUSANA: Vapaat tontit

  1. Inoa
  2. Siuntio
  4. Lappeenranta
  6. Heinola
  8. Vehmaa
  9. Pori
10. Kemijärvi
11. Varkaus
18. Kauhajoki
59. Kurikka

HAKUSANA: Vapaat teollisuustontit

  1. Lieto
  4. Helsinki
  5. Hanko
  6. Varkaus
  7. Savonlinna
  8. Kemijärvi
101. Seinäjoki
179. Kurikka

HAKUSANA: Vapaat toimitilat

  1. Toimitilat.fi
  7. Pori
  8. Järvenpää
 27. Kurikka

HAKUSANA: Vapaat teollisuushallit

  1. NCC
  4. Helsinki
  5. Keuruu
  6. Kurikka

Yhteenvetoja ja muita huomioita:

Googletuksilla oli helppo todeta että esim. Kemijärvi, Varkaus, Parkano ja Keuruu olivat satsanneet siihen että ne löytyvät yleisimmällä hakukoneella mahdollisimman alkupäästä kun on kyse alueen markkinoinnista.

Kurikassa asiaa ei selvästikään olla pidetty tärkeänä vaikka se löytyy vapaiden teollisuushallien osalta heti ensimmäiseltä sivulta. Se on tärkeä paikka.

Ehdottomia korjauksia kaupungin sivujen löytymiseen on saatava hakusanalla Jurva. On noloa että vasta 112. kohde josta Jurva löytyy on Kurikan kaupungin sivu. Sitä kuitenkin haetaan! Myös hakusanoja metalliteollisuus ja puusepänteollisuus pitäisi painottaa. Niillä ei löydy Kurikkaa.

Wikipedia on nykyään melkoinen tietolähde ja kun se löytyy Kurikan kaupunki -haulla toisena, niin sen tietojen paikkansapitävyys ja mainosarvo pitäisi hyödyntää. Kyse on ilmaisesta palvelusta. Sama koskee epävirallista omaa sivustoani Kurikanseutu.fi. Teen mielelläni ilmaiseksi yhteistyötä Kurikan kaupungin sivuston kanssa.

Ilmainen palvelu ensin, maksullinen vasta sitten

Yksi todella suuri puute löytyy Kurikalle ilmaisen Komiattontit-palvelun käytöstä. Jokainen joka avaa karttasivun, huomaa että Kurikan osalta palvelun käyttö on täysin laiminlyöty. Olen tarkastanut että em. sivuston kautta on käyty kauppaa.

Syynä tähän on kaupungin vähäinen yhteistyö kylien kanssa. Asunto- ja tonttitarjontaa kartastolla pitävät yleensä kyläyhdistykset, joita ei otettu mukaan millään tavalla edes uuteen Kurikan kaupungin strategiaan. Sitä on todella vaikea käsittää vaikka valtuustossa on myös kylien edustajia. Kurikan kaupunki on hoitanut kyllä oman osuutensa. Kaupungilla ei vieläkään ymmärretä kuntalaisten vapaaehtoisen panoksen merkitystä markkinoinnissa. Se on paljon tärkeämpi ja voimakkaampi ase kuin oma tiedotuslehti. Lisäksi se on ilmainen !!!

Linkitykset kuntoon

Kurikan kaupunki, kurikkalaiset yritykset, yksityishenkilöt ja yhdistykset voisivat luoda oman kurikkalaisen verkkostrategian. Vähimmillään se tarkoittaa sitä että kaupunki antaa yhdistyksille avustusta niiden nettisivujen valmistamiseen jos Kurikan kaupungin linkki on esillä.

Sivuista voidaan antaa 50 euron avustus vain kerran ja se otetaan jaettavaksi esim. yhdistysten kohdalla yleis- ja kohdeavustusten määrärahoista.

Googlessa mainostaminen on maksullista, mutta tonttitarjonnan kohdalla myös sitä voitaisiin harkita, koska maksu menee mainoksesta tapahtuneiden klikkausmäärien perusteella.


Asiantuntijat ja tietokoneharrastajat, kertokaa mielipiteitä ja muita ideoita.

Muista myös päiväkirjamerkinnät ja muiden kurikkalaisten blogit

1 kommentti . Avainsanat: Kurikan kaupunki

Taantuman peto Kurikassa?

Sunnuntai 27.12.2009 - Juhani Eilola

Taantuman peto Kurikkaan johtavalla tiellä:

"Kuljettuani kappaleen matkaa, minä näin pölypilven nousevan lähes taivaaseen asti. Aloin ajatella itsekseni: Kukaties karjalauma on tulossa ja nostaa pölyä ilmaan...

Silloin aurinko kirkastui hetkiseksi ja niin minä näin suunnattoman suuren pedon, kuin merihirviön, ja sen suusta purskui tulisia heinäsirkkoja. Pituutta sillä oli noin sata jalkaa ja sen pää oli kuin saviruukku.

Peto kulki sellaisella ryskeellä että se olisi voinut kaupungin hävittää."

Herman paimen luku 22img_3423.jpgJännitystarina jatkuu. Miten käy Kurikalle? Tuhoaako peto kaupungin? Vai pitääkö tehdä niinkuin Hermes, kulkea vain rohkeasti kohti petoa? Onko peto niin paha miltä se näyttää?Loppuhuipentuma, voitto pedosta

"Lähdin kulkemaan petoa kohti...

Kun sitten tulin sen lähelle, tuo niin suunnaton hirviö kävi maahan pitkäkseen: kielen se vain pisti ulos suustaan, mutta muuten se ei liikahtanutkaan ennen kuin olin päässyt sen ohitse....

Kun sitten olin sivuuttanut pedon ja edennyt kolmisenkymmentä jalkaa, niin kas, vastaani tulikin neito, kaunistettuna kuin morsian joka lähtee kammiostansa, kokonaan valkoisissa vaatteissa, valkoiset jalkineet jalassa, hunnutettuna otsaan saakka ja hänen päähineenänsä oli mitra."

Hermaan paimen luvut 22-23


Odotammeko tumput suorana ihmettä?

Joku kysyi pilkallisesti että pitääkö odottaa Kurikan kohdalla vain tumput suorina ihmettä? Ihmeen odottaminen ei ole pahasta, mutta pitää silti tehdä oikeita päätöksiä ja kulkea itse eteenpäin sekä luottaa tulevaisuuteen. Petoja on ennenkin tullut ja mennyt.

Jos pysähdymme, käännymme takaisin ja puramme kaiken rakennetun, niin peto ei meitä väistä emmekä saavuta sen perässä tulevaa aikaa. Voimme jättää tien varteen ylimääräistä painolastia ja ylileveää kuljetusta, mutta kuitenkin kulkemalla eteenpäin.

Ohitetaan peto hiljaa ja asiallisesti olemalla samalla puolella eikä pitämällä kovaa mökää ja olemalla eri mieltä joka askeleesta. Se vain tekee pedon levottomaksi. Otetaan heikoimmat selkään ja annetaan tehokkaiden juosta. Nautitaan siitä että olemme rakentaneet näin leveän ja valoisan tien kulkea!


Mikä on Hermaan Paimen ?

Hermaan paimenta ei ole netissä kai suomeksi mutta englanninkielinen käännös löytyy osoitteesta: www.earlychristianwritings.com

Tarkempia tietoja Hermaasta löytyy Wikipediasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Hermaan_Paimen

3 kommenttia . Avainsanat: Kurikan kaupunki

Työttömyys ruoskii Kurikkaa

Keskiviikko 22.7.2009 klo 23.06 - Juhani Eilola

Nyt on käytettävä kaikki keinot, että kurjistuminen pysähtyisi tai edes hidastuisi.
Kurikka-lehti tänään


Kurikka-lehdessä esitettyjä mahdollisuuksia

- Maakunnallinen nuorten työllistämishanke, jossa Euroopan sosiaalirahaston avulla käynnistetään elvytysprojekteja

- Elinkeinotoimen 200.000 euron hanke, jossa erityinen henkilö toimii yritysten työllisyysongelmien ratkaisijana


Ideoiden plagiointi

Suomessa on toteutettu paljon erilaisia hankkeita ja ohjelmia. Pääosin niiden tulokset ovat vapaassa käytössä silloin kun niitä on julkisesti rahoitettu. Nämä tuhannet hankkeet sisältävät paljon Kurikassakin hyödynnettävissä olevia toimenpiteitä. Yksi tällainen ohjelma on Suupohjan osalta esillä seuraavissa linkeissä joihin kannattaa tutustua: 

Suupohjan KOKO -ohjelma

Suupohjalainen 1/2009

Pelle Pelottoman pajalla

Jos elinkeinotoimi järjestää tuollaisen Kurikka-lehdessä mainitun hankkeen, niin siihen voisi hyvinkin kuulua tutustuminen onnistuneisiin tai muuten hyödynnettäviin valmiisiin sabluunoihin ja mahdollisiin niiden perusteella toteutettaviin omiin hankkeisiin.

Tuosta Suupohjan ohjelmasta voi esim. kopioida hyvinkin idean kehittämispolitiikan toimenpidekokonaisuuksista ja teemoista. Se voisi lähteä jostain tällaisesta:

Tavoitteena työllistäminen -ohjelma:

Kohdistettu kehittämispolitiikka

Työllistämiseen soveltuvimmat kohderyhmät
- Metalliteollisuus
- Uusien yritysten perustaminen
- Pienyrityskeskus
- Yhteishankkeet Kurikan Yrittäjät ry:n kanssa

Kokeileva kehittämispolitiikka

- Hakukaistan kehittäminen ATK-alan osaajaksi yhteistyössä alan kurikkalaisten yritysten kanssa
- Pelle Pelottoman valinta, joka rakentaa itselleen pikku apulaisten verkoston keksijöistä, nuorisovaltuustosta, muista nuorista ja ideakilpailujen osanottajista jatkuvan kehittämisideoinnin takaamiseksi

Yleinen kehittämispolitiikka

- Kylien kehittäminen työllistäjinä
- Ympäristö- ja säästöhankkeiden toteuttaminen
- jne...


Tämä oli vain esimerkki siitä miten muiden tuottamia tuloksia voitaisiin hyödyntää. Näitä tuloksia voitaisiin etsiä vaikkapa kuntalaisille suunnatulla etsintäkilpailulla.

Parhaat ideat soveltaen Kurikkaan -kilpailu. Kilpailussa pitäisi esittää alkuperäinen hanke ja jonkinlainen kurikkalainen sovellus sille.

Nämä ideat voivat olla tyhmiä, mutta jos kaikki keinot on käytettävä - niinkuin onkin - ja valmiiden hankkeiden tuloksia on helppo käyttää nopeasti!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kurikan kaupunki

Kurikan urheilukenttä

Keskiviikko 22.7.2009 - Teksti: Juhani Eilola, Kuvat: Petri Bóren

Mystisiä voimia on kahdeksaa eri tyyppiä. Yhtä niistä kutsutaan nimellä laghima (sen avulla voidaan tulla höyhentäkin kevyemmäksi)...

A.C.Bhaktivedanta Swami Prbhupada (Veeda-filosofia) 


Kurikan urheilukenttä testissä

pituusjuhani.jpgTestasimme porukalla Kurikan uutta urheilukenttää. Hyppäsimme korkeutta, pituutta ja juoksimme aikoja. Parhaimmillaan laskin kentällä olevan kerrallaan 18 henkilöä, joista nuorin ei ollut vielä edes syntynyt ja vanhin eläkeläinen.

Totesimme kentän hyväksi, koska viihdyimme siellä useamman tunnin erilaisten liikuntasuoritusten parissa. Vielä kun keksittäisiin joku keino siihen että välineet voivat olla esillä. Alueella pitäisi ehkä olla myös kansalaisvarasto, johon välineitä voisi tuoda lahjoituksina muiden käytettäviksi. Esim. pituushyppypaikan mittanauhan puute oli vakava ongelma, samoin harava jolla paikkaa olisi voinut jollain lailla tasoittaa.

Pesäpallokentällä oli samaan aikaan jonkinlainen sarjapeli menossa.


Urheilukenttätesti

Yritin toteuttaa alussa lainaamaani Veeda-filosofiaa käytännössä, mutta totesin hindulaispohjaisen opetuksen höyhenen keveydestä paikkansa pitämättömäksi tai sitten en vain löytänyt itsestäni laghimaa.

Ei sillä em. henkilön kirja "Elämän tiede" on yksi mielikirjoistani. Kirjassa aamulenkeillä haastateltu A.C.Bhaktivedanta Swami Prbhupada osoittautuu miellyttäväksi ja älykkääksi ihmiseksi joka hauskasti osaa nähdä myös ihan oikeita asioita läntisessä elämänmenossa. Sen sijaan minä painoin edelleen 76 kiloa ja putosin alas ennen aikojani.

p7182067.jpg

Alla olevassa kuvassa Eero ja Toni vetävät täysillä satasta. Eero oli nopeampi ja Toni unohti matkalla ratoja erottavat viivat. Ratarikon takia hänen aikansa ei ole ennätyskelpoinen. Eero taisi olla kaksi sadasosaa nopeampi kuin minä.

p7182058.jpg

Benjamin, Miika ja Venla testaavat elementeistä koottua palkintopallia. Järjestys on nyt hiukan hassu, mutta muokattavissa. Taustalla uusi kaunis huoltorakennus.

p7182055.jpg

Katsomon ja istumapaikkojen puute ovat vielä pieniä ongelmia, mutta onneksi löytyy makuualustoja. Kenttä vielä toistaiseksi rakennustyömaan vieressä.

p7182054.jpg

Juokseminen on aina raskasta. Aleksi ja Lilja-Mari ottivat kaksoisvoiton 400 metrillä. Meinasin juosta itse 800 metriäkin mutta jouduin keskeyttämään kun en jaksanut loppuun. Väliaika 400 metrillä oli 1.16 joka oli ihan liian kovaa vauhtia.

p7182061.jpg

Korkeushyppy on aina suosittu laji. Eero on juuri oikeastikin höyhenenkevyenä lähdössä hyppyynsä. Myös Riikka, Lilja-Mari ja Toni hyppivät innolla. Hanna ja Jenni olivat kannustajina. Hyppypaikka oli loistava ja niinkuin pitääkin, myös rima oli paikalla.

p7182041.jpg

1 kommentti . Avainsanat: Kurikan kaupunki, Urheilu, Kuntoliikunta

Kaupungintalo

Tiistai 21.7.2009 klo 10.58 - Juhani Eilola

Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:

"Ensimmäisen kuukauden ensimmäisenä päivänä pystytä asumus, ilmestysmaja." 2.Moos.40:1-2


Kurikan kaupungin Ilmestysmaja

Naapuriblogissa on käynnissä keskustelu Kurikan kaupungintalosta. Kannattaa käydä lukemassa. Siellä on myös kuva julkisivusta.

Linkki blogiin on tässä:

Matti Ollilan blogi: Valoisia päiviä

Saataisiinko kyseisestä julkisivusta yhtään kauniimpaa. Kokeilin ihan vähän muokata kuvaa kuvankäsittelyllä ja tässä on naapuriblogista bongattu kuva hiukan muutettuna:

kaupungintalo.jpg


Kaupungintalon painuma

Talon painumasta on puhuttu paljon. Mehän teemme painumamittaukset. Ongelmana on löytää keskustasta joku johon talon painumista verrataan. Nyt sitä on verrattu Lehto-Centerin taloon koska se on paalutettu kunnolla.

Siihen nähden painuma Sokkarin rakentamisen jälkeen on ollut n. 2 cm, mutta se on tapahtunut pääosin kirkon puoleisessa kulmassa. Sama on koskenut kirkon kellotapulia. Saadaksemme esille totuuden painumasta sitä on vielä seurattava.

Mutta kuka tahansa voi kiertää ja katsella seiniä ja kattoa talon sisällä. Siellä on niin paljon halkeamia että mieleen tulee väkisinkin se kuinka kauan talo on turvallinen. Itselläni ei ole minkäänlaisia vaatimuksia, koska minä olen siellä vain töissä.

Mielestäni pienillä ilmeen muutoksilla saadaan paljon aikaan ja talosta aivan hyvä, mutta onko se turvallinen? Ilmeeseen voi vaikuttaa todella paljon myös valaistuksella.

2 kommenttia . Avainsanat: Kurikan kaupunki

Kurikan kaupunki vastaan Qumran Community

Lauantai 21.3.2009 klo 14.04 - Juhani Eilola

Kurikan kaupunginvaltuuston ja hallituksen päätöksentekoprosessit ovat olleet juuri nyt keskustelunaiheina Kurikassa. Jo yli 2000 vuotta sitten Qumranissa painittiin samanlaisten asioiden kanssa.

Poimin tässä blogijutussa muutamia aiheeseen liittyviä huomioita Qumranin Yhdyskuntasäännöstä, koska ihmisen evoluutio tässä suhteessa on ollut kovin vähäistä.

Vähän tekstiä kuitenkin pitää nykyaikaistaa ja valikoida soveltuvin osin. Mielenkiintoista tekstiä kuitenkin erilaisista arvotuksista.


Tarkoitus ja päämäärät

Qumranin jäsenten oli tehtävä vain hyvää ja oikeaa. Kaikkea pahaa piti vastustaa.

Heidän oli tuotava yhteisön käyttöön kaikki tietonsa ja kykynsä. Koska Qumraniin tuotiin yhteisön käyttöön myös oma omaisuus, niin päätöksenteko oli tietenkin myös sen mukaista.

21032009207.jpg


Jäsenyys

Neuvoston koko oli 12 miestä ja kolme pappia, eli lähes identtinen Kurikan kaupunginhallituksen kanssa. Qumranissa tämä neuvosto oli nuhteettomuuden ja totuuden huone.

Neuvoston jäsenet joutuivat kantamaan vastuun aina loppuun saakka, heillä ei ollut oikeutta paeta minkään koettelemuksen tai pelon takia. Niitä jotka olivat tulleet jäseniksi epäpyhin tarkoituksin, oli pidettävä kirottuina. Yhteisössä ei ajettu omaa vaan koko yhteisön etua.

Kaikkien piti ajatella vanhurskaasti. Vääryyden saappaissa ei saanut kukaan kyntää. Jäsenten tuli olla oikeamielisiä ja nöyrinä omalla paikallaan, ei asemaansa ylempänä tai alempana.

Oppi kahdesta hengestä

"Valkeuden lasten" keskuuteen oli juurrutettava mm. nöyryyttä, pitkämielisyyttä, hyvyyttä, käsityskykyä, vahvaa viisautta sekä kiivautta vääryyttä vastaan.

"Pimeyden lapsille" kuuluivat jo tuohonkin aikaan luonnostaan (ja tämä lista kannattaa lukea ajatuksella) ahneus, laiskuus, pahansuopuus, valheellisuus, ylpeys, sydämen kopeus, petturuus, julmuus, suuri jumalattomuus, kärsimättömyys, ylenpalttinen tyhmyys, into röyhkeyteen, herjaava kieli, sokeat silmät, kuurot korvat, uppiniskainen mieli, kova sydän ja pahaa tarkoittava oveluus.

Järjestys

Päätökset tehtiin johtajien johdolla ja heitä kunnioittaen. Kukaan ei saanut päättää mitään uppiniskaisella ja itsekäällä mielellä, vaan ainoastaan yhteisön hyväksi, leikkaamalla "omien halujensa esinahka".

Joukossa ei saanut olla sellaisia jotka eivät tutkineet asioita. Niitä piti tutkia kunnolla ja koko ajan, öin ja päivin.  Kukaan ei saanut kokouksessa keskeyttää toisen puhetta vaan puhua vain vuorollaan. Jos joku pääsi neuvostoon, niin hän ei saanut koskea kokouksen puhtauteen. Kahden vuoden kuluttua hänen toimintansa tutkittiin ja katsottiin saiko hän pitää paikkansa.

Rangaistukset

Neuvoston toiminnasta erotettiin määräajaksi kun:

Valehteli tietoisesti (6 kk)
Toimi petollisesti (6 kk)
Loukkasi tietoisesti toista (1 v)
Kantoi kaunaa tai kosti (6kk - 1v)
Puhui typeryyksiä (3 kk)
Poistui kolme kertaa ilman syytä (10 pv)
Sylki (30 pv)
Herjasi toista (1v + rangaistus)
Herjasi kokousta (ikuinen ero)
Napisi voimassa olevia sääntöjä vastaan (ikuinen ero)
Petti muut (2v + siirtyi arvoasteikossa viimeiseksi eikä saanut määräaikana koskea juomiin)
...jne

Kurikka vastaan Qumran

On tietysti selvää ettei Kurikan kaupunginhallitus eikä yleensäkään tämän ajan ihminen pysty samanlaiseen kurinalaisuuteen kuin yli 2000 vuotta sitten. Ja silloin oli mukana kaiken lisäksi nöyryyden vaatimus, joka tälle päivälle on erityisen vierasta. Omasta vastuunalaisesta asemasta ei edes saanut leuhkia.

3 kommenttia . Avainsanat: Kurikan kaupunki

Kurikan uusi kaupunginjohtaja aloitti

Maanantai 2.3.2009 klo 21.44 - Juhani Eilola

Hän ei ole Jumala eikä ihmeidentekijä, mutta paras mahdollinen.


Kurikan uusi kaupunginjohtaja Paavo Tyrväinen aloitti työnsä Kurikassa tänään.

Aamukahvi kului Kurikan Yrittäjien, muutamien luottamusmiesten ja kansanedustaja Juha Miedon kanssa ja iltapäiväkahvi henkilökunnan kanssa. 

Henkilökunnalle pidetystä puheesta kuuli selvästi millaisia paineita ja odotuksia häneen on asetettu. Ei varmasti ole mikään helpoin paikka aloittaa - ainakaan jos on lukenut näitä kurikkalaisia blogeja.

Kaikesta päätellen aiempia hyviä johtajia seuraa nyt seuraava hyvä johtaja. Tervetuloa Kurikkaan.

2 kommenttia . Avainsanat: Kurikan kaupunki

Asukaslukutilasto

Sunnuntai 15.2.2009 klo 10.03 - Juhani Eilola

Talousarvioiden liitteenä on myös asukaslukutilasto eri osa-alueista. Toistaiseksi minulta puuttuu Jurvan tilasto, mutta tässä suurimmat kasvajat vuonna 2007. Kun vuoden 2009 tiedot tulevat niin katsotaan kuka on jatkanut kasvuaan ja kenellä on kyse väliaikaisesta kasvusta vai onko kaikilla. Vuoden 2006 tilastoa ei löytynyt.


Alue                       2007    2008
                   (31.12.2006)  (31.12.2007)

Muu                          45      48     +6.67%
Myllykylä                  245     259     +5.71%
Oppaanmäki              125     131     +4.80%
Tuiskula                   361     378     +4.71%
Antila                      135     138     +2.22%
Keskusta-Kangas       1311  1335     +1.83%
Viitala                      232    250     +1.08%
Panttila                    540    554     +1.03%
Kyttälänmaa             106     107     +0.94%
Polvi-Juoni-Korpi        464     467     +0.65%
Lohiluoma                 225     225     +/- 0%


Autio-Jyrä                1846  1840     -0.33%
Kampinkylä               307     306     -0.33%
Säntti-Laulajanmaa    261     259     -0.77%
Hakuni-Mieto-Kakkuri  538     532     -1.12%
Kurikankylä                613    600     -2.12%
Salonkylä                  356    347     -2.53%
Luovan taajama         309     301     -2.59%
Nummi-Renikka          1486   1431    -3.70%
Jyllintaival                464     444     -4.31%
Pitkämönkylä             225     215     -4.44%
Lusakylä                   198     189     -4.55%
Paavolanmäki            168      154     -8.33%

 

1 kommentti . Avainsanat: Kurikan kaupunki

Kaupungin käyttömenojen vertailua

Perjantai 13.2.2009 - Juhani Eilola

Kiivasta paikallispolitiikkaa 

Tätä kirjoittaessani lehdissä ja muutenkin Kurikan osalta on poliittisesti hiukan kuohunut kun JIK:n johtokunnan valinnat aiheuttivat erimielisyyksiä puolueiden kesken. Joku jopa sanoi että koko maakunta nauraa Kurikalle.

En usko että kukaan nyt niin erikoisesti nauraa, mutta tilanne ei ole otollinen kunnolliselle yhteistyölle.

Joka päivä on uusi mahdollisuus muutokseen ja uuteen alkuun. Kaikissa puolueissa edustajat ovat kuitenkin ihmisiä. Käytettävissä ovat kaikki inhimillisen kanssakäymisen muodot anteeksipyyntöjä myöden.

Minä toivon että se uusi alku tulee, vaikka aina uudelleen ja uudelleen odottaminen onkin aloitettava alusta ja istutettava uusi kukkanen kuolleen tilalle.

Kurikan kaupungin käyttötalousmenojen vertailua

Minulla on käytössäni nyt talousarviot 2004 - 2009 sekä tilinpäätökset 2003 - 2007. Vuoden 2008 tilinpäätöstä minulla ei vielä ole. Teen näin aluksi pientä osastojen välistä luetteloa niiden perusteella kaupungin käyttömenoista.

Jokaisen lukijan on nyt muistettava ettei tämä taulukko välttämättä ole täysin luotettava, koska en ole ammattilainen. Seuraavassa voi olla mukana virheitä ja siksi toivon että paremmat asiantuntijat korjaavat mahdollisia virheellisiä tietoja.

Oheinen taulukko on vielä hiukan vajaa, mutta päivitän sitä  myöhemmin muutoksilla joita osastojen kesken on tapahtunut. Olen laskenut prosentit itse, virheitä voi aivan hyvin olla.

Käyttötalousmenot osastoittain:

Selitykset: Ensin vuosi, TA=talousarvio, TP=tilinpäätös, summa, %-osuus käyttömenoista

Hallinto- ja talousosasto
Yleishallinto, Maatalous- ja lomatoimi, Tilintarkastus, Vaalit

2009 TA  5.589.595    7.19% (+ Jurva +92.30%)
2008 TA  2.906.696    5.76%
2007 TP  2.366.958    5.65%              
2006 TP  2.388.058    5.31%
2005 TP  4.049.651    9.01%
2004 TP  3.970.670    8.97%
2003 TP  3.572.258    8.71%
2002 TP  3.499.154    8.73%
2001 TP  3.267.000    8.92%
2000 TP  3.195.000    9.38%
1999 TP  3.015.000    9.19%

Sosiaali- ja terveysosasto

2009 TA 48.504.185  62.36% (+ Jurva + JIK +53.98%)
2008 TA 31.500.038  62.37%
2007 TP 25.551.987  60.96%
2006 TP 27.456.329  61.11%
2005 TP 26.295.260  58.50%
2004 TP 25.799.029  58.26%
2003 TP 24.050.915  58.61%
2002 TP 23.076.044  57.56%
2001 TP 21.554.000  58.86%
2000 TP 20.006.000  59.35%
1999 TP 19.459.000  59.29%

Sivistysosasto
Sivistystoimi, Liikuntatoimi, Nuoriso- ja kulttuuritoimi

2009 TA 12.862.028  16.53% (+ Jurva +45.75%)
2008 TA  8.824.500   17:47%
2007 TP  8.217.075   19.60%
2006 TP  8.191.513   18.23%
2005 TP  7.846.739   15.04%
2004 TP  7.562.069   17.08%
2003 TP  7.208.363   17.57% (- P/R-palv. n. 2 milj. ?)
2002 TP  8.277.116   20.65%
2001 TP  7.754.000   21.17%
2000 TP  7.212.000   21.17%
1999 TP  7.213.000   21.98%

Tekninen osasto
Tilapalvelu, Tekninen toimi, Vesihuoltolaitos, Ympäristötoimi, Tietoimi sekä Puhtaus- ja ruokapalvelut alkaen 2003

2009 TA 10.831.244   13.92% (+ Jurva 48.97%)
2008 TA  7.270.616   14.40%
2007 TP  5.777.935   13.79%
2006 TP  6.895.415   15.35%
2005 TP  6.759.284   15.04%
2004 TP  6.950.404   15.70%
2003 TP  6.203.393   15.12% (+ P/R-palv. n. 2milj. ?)
2002 TP  5.238.398   13.33%
2001 TP  4.047.000   11.18%
2000 TP  3.648.000   10.71%
1999 TP  3.133.000    9.55%

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kurikan kaupunki