Lopun ajat korvasyyhynä

Keskiviikko 1.6.2022 - Juhani Eilola

Miksi tämä aihe ?

Lopun ajan tapahtumat ovat raamatullinen aihe joka nostaa paljon tunteita pintaan, ei niinkään tavallisten tallaajien ja sydämeltään hiljaisten raamatunlukijoiden piirissä, vaan enemmän kirkkojen ja seurakuntien johdon piirissä. Joissakin seurakunnissa lopun ajan tulkinta on niin tiukkaa ja niin suurten yliopistomiesten tai kaunopuheisten saarnaajien tai jopa profeettojen egojen kyllästämää ettei siellä ei ole tilaa heidän tulkinnantansa kyseenalaistamiselle. Sellaiseen uskaltautuminen on kuin kävisi itse Jumalaa vastaan.
Kaikkein vähiten tilaa on niille mitään käsittämättömille lapsenmielisille raukoille, jotka lukevat Raamattua uskomalla sen mitä siihen on kirjoitettu. On kauhistus ellei sen ymmärtämiseen tarvitsisikaan korkeaa koulutusta, alkukielen taitoa eikä rullaavaa mielikuvitusta. Näiden yksinkertaisella uskolla uskovien uskon ja lukunautinnon on helppo kukistaa asettautumalla varmalla otteella itsetehdyksi ja kaikkitietäväksi apostoliksi, opettajaksi tai profeetaksi. 

Yhtä paljon tunteita nostavat pintaan lopun ajan selittelijät ja itsetehdyt profeetat jotka vääntävät jokaisen eteen tulevan tapahtuman Ilmestyskirjan toteutumaksi. Messiaita, petoja, vääriä profeettoja ja pedon merkkejä on joka ainoassa kadunkulmassa ja kaikessa mitä ympärillä tapahtuu. Hyvä esimerkki juuri näinä aikoina on koronarokotus joka annetaan käsivarteen ja siihen liittyvä koronapassi joka rajoittaa liikkumista. Olen yli 60-vuotias ja näitä on 50 vuoden aikana tullut ja mennyt. Joka kerta juuri oikeaan osuen - niinkuin on kirjoitettu. Muistan hyvin istuneeni 15-vuotiaana Keski-Suomen Keskusammattikoulun kahvilassa kuuntelemassa Jaakko Löyttyä. Hän oli ehkä ensimmäinen jonka suusta kuulin fyysisen äänen puhuvan pedon merkistä ja se oli niin ihmeellistä. Samanlaiset tarinat ovat  jatkuneet vuosikymmenestä toiseen ja aina pedon merkki nähdään jossakin ja toisaalta oppineet fariseukset yhtä tyhminä hävittävät sen olemattomiin.

Tämän kaiken edellä mainitun takana ei enää nykyään nähdä välttämättä edes hengellistä taustaa vaan aika on vääntänyt lopun ajan oppeja maallisiksi salaliittoiksi. Joiltakin on kokonaan unohtunut tai he eivät ole koskaan edes kuulleet että kyse oli alunperin uskonnon sisällä olevasta opista. Nyt se vain kohdistuukin johonkin näkymättömissä olevaan maanalaiseen ja globaaliin salaliittoryhmään ja maailman yhdentymiseen. Siellä suunnitellaan jos jonkinlaisia rajoituksia tavallisen kansan päänmenoksi.

Edellä mainituista syistä näihin usein liittyy myös nationalistia piirteitä lähtien joko globalisaation vihaamisen tai nationalismin ihailun näkökulmasta käsin. Kristillisyys on täysin kaikonnut ja silti nationalistiset ihanteet  vievät kristityt mukanaan. Niin ne veivät mukanaan aikoinaan myös ne juutalaiset, jotka pettyivät Jeesukseen kun hän ei ottanutkaan Israelin näkyvää kuninkuutta vastaan vaan ryhtyi puhumaan "pehmoisia" lähimmäisen rakastamisesta.

Uskon todella monen olevan nyt minulle vihaisia, koska he löytävät itsensä edellisistä kappaleista joko Jumalan koulun koulukiusaajana tai koulukiusattuna. Moni löytää itsensä ihannoimassa globaalia yhteyttä muihin kansoihin pienenevässä maailmassa ja vastaavasti osa myös kiihottumassa omasta nationalistisesta ajattelustaan ja EU-myönteisen nykyhallinnon vihaamisesta.

No nyt on tullut purettua kaikki negatiivisuus tähän blogitekstiin, mutta käännetään uusi sivu, kolikon toinen puoli, Kruuna näkyviin !

FACTA 1


Kun joku puhuu vaikkapa tempauksesta tai 1000-vuotisesta valtakunnasta, niin siitä on välittömästi pidettävä vähintään Raamattutunti jolla osoitetaan miten vaarallisesta harhaopista on kysymys. Tämän olen kokenut myös omassa seurakunassani.

Joissakin seurakunnissa puolestaan jokainen voi lukea Raamatun profeetallisia kirjoituksia sen enempää tulkitsematta tai tulkiten sen mukaan millainen käsitys lukiessa syntyy. Myös opetus voi olla avoimempaa ja tuoda esille useampia näkemyksiä.

Tiukimmat lopun ajan tulkinnat lienevät Jehovan todistajilla ja seitsemännen päivän adventisteilla. Molempia olen kuunnellut kotisohvallani kymmeniä iltoja. 


1 kommentti . Avainsanat: Raamattu

Mitä Raamattu todella ennustaa 1

Torstai 12.2.2009 - Juhani Eilola

Kello on 23.00. Tulin juuri kotiin enkä ehdi esitetyistä toiveista huolimatta kirjoittaa suunnittelemaani blogitekstiä. Jaetaan aihe kahtia ja käydään läpi nyt ajan puutteen takia vain muutamia perusasioita.


Väärinymmärrys ja väärinkäyttö

"Pyhien kirjojen" väärin ymmärtäminen ja väärinkäyttö eivät ole näiden kirjojen itsensä vika, oli sitten kyse vaikkapa Koraanista, Bhagavadgitasta tai Raamatusta. Se että joku toimii tietyllä tavalla vetoamalla pyhiin kirjoituksiin, ei tee niistä syyllisiä.

Minä luonnollisesti ainakin tällä kierroksella keskityn näistä Raamattuun. Aiheeni on vaikea, koska erilaisia Raamattuun pitäytyviä ryhmiä on niin paljon ja haluan miellyttää kaikkia ;-) 

Joka tapauksessa Raamatun perussanoma on ihmisten hyvä tahto toisiaan kohtaan. "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi". Sitä mitä ajattelet lähimmäisestäsi, sitä ajattelet itsestäsi.

Joku kertoi että kautta aikain on ollut kylttejä "Jeesus tulee pian". Em. tekstiin viitaten täytyy sanoa ettei se oli Raamatun vika. Siitä voidaan vetää johtopäätöksiä kyltin laittajista, ei Raamatusta.

Toisaalta Raamattu ei myöskään tarvitse puolustajia. Olimme siitä mitä mieltä tahansa, niin lopputulos on tai ei.

Oma lähiajan ennustukseni!

Jos en nyt lopeta, niin kohta nukahdan tähän!

1 kommentti . Avainsanat: Ennustus, Raamattu, Uskonto