Sydämen puutarha osa 1

Keskiviikko 4.2.2009 klo 0.01 - Juhani Eilola, Kuvat: Juhani ja Tarja Eilola


Jumalan valtakunta on sisäisesti teissä!
Sydämestä lähtevät pahat ajatukset.
Teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli.
Sisimmässä on juokseva elävän veden virrat.

Luuk.17:21, Matt.15:19, 1.Kor.6:19, Joh.7:38


Meissä jokaisessa on sisäinen puutarha

img_0924.jpgTämä blogiteksti perustuu omaan kokemukseen, Kalevi ja Eine Lehtisen yhteisiin mietteisiin sovituksesta heidän kirjassaan "Löytöretkellä" sekä erityisesti oman tyttäreni kertomuksiin omasta puutarhastaan.

Vaikka lainasinkin aluksi neljää Raamatun katkelmaa, niin teksti sisänsä soveltuu jokaiselle ihmiselle.

Jokainen ihminen voi lähteä matkalle sisimpäänsä ja miettiä mitä sieltä löytyy. Onko sisäinen puutarha viihtyisä vai sekasortoinen paikka. Onko se villiintynyt? Hukkuuko sinne oleellinen niinkuin tässä kuvassa? Kuka näkee mikä sinne hukkuu?


Matka omaan puutarhaan

Matka omaan puutarhaan alkaa sieltä mistä sisimmästä virtaava joki työntyy ihmisten ilmoille. Voit lähteä seuraamaan suuaukolta omaa Grand Kanyoniasi.

Jo oma vilpitön matka sisimpään kertoo mitä on tulossa. Kulje eteenpäin kanjonin pohjalla olevan virran rantaa ja katso mitä joessa virtaa. Onko se puhdasta kirkasta vettä vai onko se myrkkyjen saastuttamaa ja ulkoilmassa löyhkäävää saastetta?

Tuleeko virran mukana tukkeja, pakenevatko virran rannalle leiriytyneet ystävät ja muut ihmiset henkensä edestä, vai viihtyvätkö he virtasi rannoilla?

Tee elämysmatka sisimpään ja mieti mitä sisimpäsi purkaa ympärilleen ! Kyllä sen voi itse kuvitella, nähdä ja tunnistaa jos on rehellinen.


Itse puutarha

Kanjoni päättyy puutarhaan, jossa sen alkulähde on. Mitä laajempi sydän ihmisellä on, sitä isompaan puutarhaan päädyt. "Pikkusieluisen" ihmisen puutarha on nimensä mukaisesti pieni.

Jokaisen ihmisen puutarhassa on keskellä kivestä tehty vanhanaikainen kaivo. Se kertoo ihmisen yhteydestä Luojaan. Jos yhteys on kunnossa kirkas vesi ulottuu pintaan saakka. Jos yhteys on poikki, niin kaivo on tyhjä ja mahdollisesti vihanpuuskissa täynnä sinne heiteltyjä lohkareita.

Palaamme osassa kaksi erilaisiin puutarhoihin. Mieti siihen mennessä millaiseksi itse kuvittelet oman puutarhasi? Voit vaikka antaa mietteitä nimimerkillä kommenteissa. Alla olevan puutarhan nimi kertoo eräästä hienosta puutarhasta!

img_1076.jpg 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentit

4.2.2009 14.00  aatu

Kyllä kovasti näyttää siltä ettei tarvii keskittyä rauhankyyhkyn tekoon, ei ne mielipiteet muutu.

4.2.2009 23.14  Juhani

Voit olla oikeassa. Ja kuitenkin tämänkin päivän uutisten perusteella nytkin koko ajan pitäisi olla suuri yksituumaisuus niin että esim. mahdollisia säästötoimia vietäisiin läpi yksimielisesti ja ilman että siitä aiheutuisi kenellekään kestämätöntä haittaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini