Viimeinen valssi

Sunnuntai 6.12.2020 klo 17.16 - Juhani Eilola


Luin vanhoja blogitekstejäni ja julkaisen sieltä uudelleen 12.2.2012 tekstin tähän itsenäisyyspäivään muokattuna:


Uskollisuuden palkka:

Olet aina ollut uskollinen työnantajallesi. Et ole koskaan ollut perusteettomasti pois töistä ja leimaat kellokorttisi aina oikein. Tunnet luvallisestakin poissaolosta syyllisyyttä. Korvaat omantuntosi takia nekin poissaolot vapaa-aikanasi - varsinkin nykyään kun sinulla on siihen etäyhteyden kautta hyvä ja toimiva mahdollisuus.

Olet ammattiisi koulutettu ja innostunut työstäsi. Pidät yhteyttä kolleegoihisi ympäri maata. Opiskelet lisää omalla ajallasi, koulutat itsellesi alaisia ja kerrot heille ammattisi hienoudet ja salaisuudet. Työantajan etu on aina ollut sinulle tärkeä asia, sen takia jaat auliisti kaiken tietämyksesi työtovereille.

Et koskaan ole valittanut palkkauksestasi etkä verrannut itseäsi muihin. Elät pienellä palkallasi ja säästät kaikessa että se riittäisi jokapäiväiseen elämään. Pidät työtovereitasi suuressa arvossa ja jos huomaatkin että heistä joku käyttää työnantajan luottamusta  väärin, et pahoita mieltäsi.

Eräänä päivänä huomaat työpaikan palkkoja vertailtaessa että kouluttamaton, kauppakeskuksissa työaikana omia asioitaan hoitava, aina sairastava virkaveli saa paljon suurempaa peruspalkkaa samasta työstä kuin sinä. Hänet on lisäksi henkilökohtaisen lisänkin kohdalla arvioitu paljon sinua paremmaksi työntekijäksi.

Olet palkkakuopassa ja pysyt, kunnes saat tiedon että Sinut on irtisanottu!


Olet uskonut aina Jumalaan. Olet rukoillut ilta illan jälkeen seurakuntasi, ystäviesi ja rakkaidesi puolesta.

Et ole koskaan tyrkyttänyt uskoa kenellekään vaan kysyttäessä ohjannut lähimmäisiä oman ymmärryksesi mukaan - ehkä seurakuntaan saamaan lisää vastauksia.

Olet antanut vähäisiä varojasi kolehtiin ja lähettänyt lahjoja kummilapsellesi Kongoon. Olet laittanut rahaa Lähetysseuran tilille lehmien ostamista ja kaivojen rakentamista varten Togoon. Olet muistanut myös oman paikkakuntasi lähetystyötä ja tukenut Kansanlähetystä ja SLEYtä.

Käyt seurakunnan tilaisuuksissa ja istut vaatimattomasti takarivillä koska et halua erottua joukosta. Luet Raamattua joka päivä ja käyttäydyt hiljaisen sydämen uskolla niinkuin kristityn kuuluukin. Kun huomaat että heikkoja sorretaan, sinä puolustat heitä.

Yhtenä päivänä huomaat että olet uhka paikkakunnan herätysliikkeen johdolle. Johtohahmo kieltää sinua astumasta jalallasi tilaisuuksiin.

Olet ulkona ja pysyt. Vuosien kuluttua saat haasteen käräjille. Johtaja on saatu kiinni pedofiliasta ja sinulla on ollut häneen yhteyksiä. Istut syyttömänä viisi vuotta vankilassa. Vapaudut hyljeksittynä seksirikollisena jonka perhe on lähtenyt ja lapset hylänneet.


Olet aina ollut uskollinen puolisollesi. Olet luvannut rakastaa häntä Jumalan edessä kunnes kuolema teidät erottaa. Huomaat että rakkaus haalistuu ajan myötä. Käyt paljon kursseilla muilla paikkakunnilla. Sinulla on tilaisuuksia uskottomuuteen vaikka kuinka paljon. Mutta muistat lupauksesi ja tiedät että rakastat häntä yhä. Hän ei ole ollut kiinnostunut sinusta vuosikausiin, elät selipaatissa ajatellen vain sitä, että olemme hyviä ystäviä ja ikuisesti toisillemme uskollisia.

Ostat lahjoja, teet ylitöitä viikonloput läpeensä, olet ylpeä hänestä ja haluat antaa hänelle parasta.

Yhtenä päivänä huomaat että hänellä onkin jo kauan ollut toinen. Nyt olet yksin. Puoliso vie parhaan asianajan avulla sinulta kaiken, kunniankin jos mahdollista. Olet tanssinut hänen kanssaan viimeisen valssisi.


Olet huolestunut paikkakuntasi kehityksestä. Koska sinut tunnetaan vilpittömänä perheellisenä, moraalisesti vahvana ja hyvillä ajatuksilla varustettuna miehenä tai naisena niin sinut kutsutaan mukaan kunnallisvaalien listalle.

Suostut koska haluat harjoittaa paikkakuntasi parasta ja edistää kuntasi asukkaiden onnellista tulevaisuutta. Et hae puheenjohtajuuksia, et halua loistaa puheenlahjoillasi, et olla jotain mitä et ole. Mutta haluat kuntalaisten parasta.

Sinulla on hyviä aloitteita. Monet kirjoittavat niihin nimensä. Jotkut asiat etenevät valmistelun kautta päätettäviksi. Olet onnellinen kunnes sen joku huomaa että saat liikaa kunniaa, sen jälkeen oletkin uhka. Sinua on syytä karehtia koska sinut nimitettiin vuoden kuntalaiseksi.

Jäät poliittiseen paitsioon ja pysyt.


Olet tehnyt pitkän elämäntyön. Ollut mukana taistelemassa Suomelle vapautta. Menetit sodassa paljon, isän ja kolme veljeä, mutta sinä tulit kotiin äitisi ja sisaresi luokse, ja sinä rakensit tätä maata. Palvelit lähimmäisiä ja olit maksamassa velkaa. Raivasit maita ja mantuja. Osoitit mitä on pohjalainen sisu ja rakkaus Isänmaahan.

Kunnes tuli vuosi 2015. Vanhusten ja veteraanien palvelut on leikattu. Joudut lähtemään hoitokotiin 120 km:n päähän kodistasi. Et halua.

Olet punaisessa mökissäsi yksin. Kukaan ei muista. Ja pysyt!


Olet aina elänyt terveellisesti. Syönyt vihreitä ja punaisia kasviksia. Käynyt lenkillä, juonut vain punaviiniä ja sitäkin kohtuudella, et koskaan ole tupakoinut. Olet huolehtinut hygieniastasi ja varonut sukupuolitauteja.

Yhtenä päivänä kuulet että radioaktiivinen säteily on aiheuttanut sinulle syövän. Elät ehkä vielä muutaman vuoden, ehkä muutaman kuukauden.

Saat muistoksi siitä seurakunnan hoitaman kiven haudallesi.


Olet aina kokenut itsesi kelvottomaksi Jumalan edessä. Olet halunnut kyllä noudattaa Jumalan Raamatussa antamia säädöksiä ja opetuksia, mutta joka päivä huomaat ettet pysty päivääkään toteuttamaan Jumalan tahtoa. Löydät kerta toisensa jälkeen itsesi pyytämässä uskottomuuttasi anteeksi. Pyytämästä päästyäsi vieläkin pyydät nöyränä että Jeesuksen uhri Golgatan keskimmäisellä ristillä pyyhkisi pois sinunkin raskaiksi kokemasi synnit. Ja lopulta saisit niinkuin ryöväri, armon kulkea Vapahtajan kanssa paratiisissa.

Kerran tulee päivä siirtyä ikuisuuteen. Huulesi kääntyvät hymyyn, näet Vapahtajan tulevan sinua vastaan jo ennenkuin ylität Valtakunnan rajan, Hän tulee sinua vastaan! Hänen veressään on se loputon voima joka sinutkin siirtää Hänen valtakuntaansa! Nyt haluat ja saat polvistua Hänen valtaistuimensa eteen !

- Hän ei ole irtisanonut sinua !
- Hän on nähnyt sydämeesi ja ollut lupauksissaan uskollinen !
- Hän ei ole hyljännyt eikä vaihtanut sinua toiseen !
- Et koskaan jäänyt Hänen suunnitelmissaan paitsioon !
- Et koskaan ollut yksin, Hän on aina sinua kantanut!
- Et ole muistokivi haudalla, olet Hänen Valtakunnassaan!

Matkalla uuteen kotimaahan tänään juhlitaan !

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ SUOMI 2020 !

Alla olevan linkin kuva ja ääni ovat kurikkalaista tuotantoa!



Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini