Uskon kaari: Seurakunta on se juttu

Sunnuntai 2.2.2020 klo 20.27 - Juhani EilolaMutta juurihan kerroit ettei seurakunta ole se juttu? Ei olekaan, oman oppinsa ja olemassaolonsa puolesta kiivaileva seurakunta ei ole se juttu minkä takia meille kristinuskoa ja evankeliumia jaetaan. Mutta kuten pastorimme viikko sitten sunnuntaina oikein saarnassaan sanoi: "Jeesus haluaa liittää meidät seurakuntaansa".

Vaikka et juuri nyt kuuluisi mihinkään seurakuntaan, niin silti voit tänään kuulua Hänen seurakuntaansa. Vaikka et kävisi missään kirkossa, voit tänään kuulla Sanan ja ottaa sen vastaan juuri siinä sohvapöytäsi reunalla. Omassa huoneessasi voi olla se alttari, jossa vain laitat kädet ristiin kun kukaan ei näe. Voit tunnustaa Hänelle kaikki pahimmatkin rikoksesi ja ymmärtää että Jumala antaa kaiken anteeksi. Voit puhua vaikka tuntitolkulla Hänen väsymättä sinua kuuntelemaan. Ja voit tehdä sen NYT HETI ilman mitään valmistautumista!

Jossain isossa tapahtumassa vieraileva evankelista pyysi pastoria lukemaan rukouksen. Pastori sanoi ettei voi koska hänellä ei juuri nyt ole rukouskirjaa mukana! Sinä et tarvitse rukouskirjaa ! Ei henkensä hädässäkään oleva lue avunhuutojaan mistään kirjasta. Eikä sinun avunhuudollesi Jumalaa kohden ole juuri nyt mitään sääntöä! Huuda vain ja jos koskee niin pyydä apua ja anteeksi sitä kaikkea pahaa mitä olet muille ja mahdollisesti itsellesikin aiheuttanut. Puhu vapaasti siitä mikä painaa ja sinua kuunnellaan!

Vaikka et kuulijaa näekään, niin luota siihen Jeesuksen sanaan että etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan. Jos et aiemmin ole ymmärtänyt mikä se juttu kristinuskossa on, niin nyt saat ymmärtää sen. Se on anteeksianto! Jumala on aina antanut pahoista teoista rangaistuksen, hävittänyt jopa kokonaisia kansoja sen takia. Sinäkin saisit rangaistuksen, mutta sen rangaistuksen on jo toinen kärsinyt. Kaikki se rangaistuksesi on kohdistunut Jeesukseen joka tapetttiin ristinpuulle, että sinä oikeasti saisit rauhan ja tulisit juoneeksi niin sanotusti "elämän lähteestä" ja syöneeksi "elämän puusta".

Älä jää yksin vaan hae itsellesi seurakunta

Vaikka oma seurakunta ei olekaan se juttu, niin hae silti itsellesi yhteys johonkin kristilliseen seurakuntaan. Voisin hyvinkin suositella sinulle niitä, mutta se mitä löydät niistä on joka tapauksessa raadollista, sillä täydellistä seurakuntaa on aivan turha etsiä. Silti tarvitset ja on hyvä olla kristittyjä ystäviä. Eivät he sinua pelasta vaan huutavat yhtä kovasti hädässään apua kuin sinäkin. Mutta heitäkin kuullaan jos he rukoilevat sinun puolestasi. Ja seurakunnassa opit paljon, niin paljon että lopulta saatat luulla sitä ainoaksi oikeaksi seurakunnaksi ja muita seurakuntia vääriksi.

Lasisella merellä

Jonakin päivänä tämä Jeesuksen seurakunta kuitenkin nousee ylös ja seisoo lasisella merellä kiittämässä Jumalaa. Joillekin voi olla yllättävää huomata että on joutunut ihan erilaisen seurakunnan keskelle kuin maailmassa oltiin. Vieressä eivät seisokaan enää Reiska ja Masa joiden kanssa oman seurakunnan puolesta niin kovasti kiivailtiin ja näytettiin muille mistä kana pissii.

Siellä onkin ympärillä niitä jotka väittelyssä voitettiin. Niitä joille ei jaettu ehtoollista kun kerran eivät jakaneet samaa oppia ja niitä jotka olivat tulleet Baabelista, isosta harhaisesta kirkosta. Ja joku ylistää Jumalaa vierellä ihan vieraalla kielellä ja sitä kun niin omassa seurakunnassa vältettiin. Ja joku kertoo nähneensä tästä hetkestä unta, jonka on kertonut psykologille kun pappi ei halunnut kuulla. Ja siellä ovat kaikki väärinkastetut! 

Tämä lasisen meren seurakunta on se juttu! Tämä seurakunta on rekisteröity seurakunnaksi ristinpuulla! Siellä Vapahtaja asetti sille perustuksen kuollessaan sinun ja jopa minunkin puolestani vaikka me molemmat tiedämme, että meistä kumpikaan ei ansaitsisi sitä että meitä edes kutsuttaisiin Taivaan Isän lapsiksi. Ja voi sitä jälleennäkemisen riemua!

Ja lopuksi:

Olimme tänään SLEY:n ja Kansanlähetyksen yhteisissä kynttilänpäivän lauluseuroissa. Oli hienoa vierailla entisten ystävien luona ja huomata että he eivät ole entisiä vaan nykyisiäkin  ystäviä. Sen kunniaksi Kansanlähetyksen laulukirja VIISIKIELINEN!

Katso lopputeksteihin saakka ja ymmärrä että he kaikki ovat lasisella merellä. Eivät vain vanhukset ja ne jotka laulavat oikein. Taivaan isä pitää huolta kaikista lapsistaan!Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini