Viikon idea: Suomen Sukukeskus

Maanantai 23.3.2009 klo 21.56 - Juhani Eilola


Harrastan itse sukututkimusta joten tämä idea sopii mainiosti minulle. Ja kaiken lisäksi tämä sopii tosi hyvin yhteen myös edellisen idean eli Kurikan Kirjahostellin kanssa.


Yhteistyössä muiden kanssa

Yhteistyössä paikallisen sukututkimusseuran, museon, kirjaston, kirjapainon kanssa kunnon yritysrypäs:

- kirjoittamisen opetus (esim. opetuskirjeinä netissä)
- sukututkimuksen nettikurssit
- sukukirjojen, elämäkertojen, muisteluiden toteutus (opastus, suunnittelu, taitto, painatus, jne.)
- lasikantiset "museolaatikot" kodin/suvun muistoille, lasikantiset muistopöydät: työtä parille taitavalle puusepälle (etenkin kun samat opetelkoon seuraavan kohdan:)
- sukuvaakunoiden suunnittelu ja toteutus, myös puisina, muovipuristeisina, maalattuina, seinille ripustettaviksi
- myöh. vaiheessa kurssikeskus

Ja jälleen bloginpitäjällä on lisättävää

Peräseinäjoella toimii Siirtolaisinstituutin Pohjanmaan aluekeskus, joka nimensä mukaisesti keskittyy siirtolaisuuteen, ei sukututkimukseen. Sieltä kuitenkin saa arvokasta tietoa sukututkimuksen tueksi ja kun se on noinkin lähellä, se voisi olla yksi hyvä yhteistyökumppani, varsinkin kun sen rahoittaja on pääasiassa Seinäjoen kaupunki.

Sukukeskusideasta voisi löytyä osa kokonaisuuudesta, johon joku vielä osaa ideoida lisää, tai sitten siitä voi löytyä yksi pienempi osa jonka joku voi tuntea omakseen!

Avainsanat: Ideat, Sukututkimus


Kommentit

23.3.2009 23.47  aatu

Kansalaisopistoillahan on monin paikoin sukuseura tutkimus kursseja jotka ovat aika monipuoliset ja suht edulliset. Onko sukututkimus nyt niin yleistä, että joka talous niitä tutkii. Yritykseksi asti moinen idea ei voi kehittyä ja tuottavaksi sellaiseksi, ei ei. En usko ideaan tältä istumalta.

24.3.2009 7.29  Juhani (Suomen Sukututkimusseura)

Niin ovat, mutta idean esittäjä pyrkii mielestäni ottamaan käsiinsä sukututkimusta valtakunnallisesti.

En tiedä itse löytyisikö sukututkimuksen saralta kokopäiväistä yritysideaa, mutta jos oikein olen ymmärtänyt niin useampi ihminen elää jo ainakin osittain sukututkimukseen liittyvillä toiminnoilla.

Sitä en tiedä onko kukaan vielä ottanut aihetta esim. puualalla valikoimiinsa. Muovialalla sarjojen pitää olla tosi suuria, joten siellä pitäisi hyväkin idea ottaa vielä laajemmin.

Mutta nämä maanantain blogit ovatkin ideoita, joita voi jalostaa ja joista joku täysin ulkopuolinen voi saada jonkun ihan muun idean kuin itse tekstissä on esitetty.

Suomen sukututkimusseuran sivulle pääset nimilinkistä.

24.3.2009 11.57  Markkanen

Sukututkimuksesta on muodostunut todella yleinen harrastus, mutta koulutus ei tavoita läheskään kaikkia. Aikansa takuttuaan moni huomaa sitä kaipaavansa. - Kirjoittamisen (varsinkin elämäkerta-) alalla pyörii jo monta pientä yritystä.
Idean esittäjä lieneekin ajatellut nimenomaan pienyritystoimintaa. Osaan kuvitella, että alkuun riittäisi hyvä alaa tunteva vetäjä ja yksi työtön puuseppä...
Sisustuslehdistä on huomannut, miten myös nuoret kodinrakentajat käyttävät mielellään hyväkseen suvun perinteitä ja muistoja. Lasikantinen muistopöytä olisi varmaan menevä idea!

24.3.2009 12.51  Teemulampi

Mielenkiintoista nähdä ilmestyykö tuollainen sovellus johonkin myyntiin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini