Hyviä ideoita

Perjantai 27.8.2010 klo 18:35 - Juhani Eilola


Lippu korkealle

Meiltä odotetaan joskus uusia huippujen valtauksia. Elämänviisauksia parhaiden blogistien tyyliin.

Silloin on helppo kokea itsensä mitättömyydeksi. Vaatii rohkeutta ottaa vastaan haaste jonka vaihtoehdot joka nostavat sinut parhaiden tasolle tai pudottavat sinut pellen kaltaiseksi.

Jokaisen on aloitettava olemalla nöyränä alhaalla. Kiila kerrallaan ja sana kerrallaan lähestytään huippua. Lopulta huipulla seisoo valloittajan lippu. On saavutettu tavoite. Voit nauttia saavutuksesta ja lähteä valloittamaan uutta tuntematonta huippua.

Hyviä ajatuksia oman lipun alla

Viikolla oli kaupungin remonttiryhmän kokous. Olen yllättynyt ja ihailen niitä hyviä ja hyväntahtoisia ajatuksia joita ryhmässä syntyy. Jokaisella tuntuu olevan sydämellään paljon hyvää sanottavaa ja toinen toistaan parempia kehittämisajatuksia. Omat ajatukset siinä rinnalla tuntuvatkin yhtäkkiä mitättömiltä.

Kaupunki on järjestänyt myös useasti työnjohdolle tarkoitettua koulutusta. Koulutushetki avaa koko ajan uudenlaisia ajatuksia hyvästä johtamisesta ja alaisten motivaation kasvattamisesta.

MUTTA: Missä on se viisasten kivi, jolla hyvät ajatukset voidaan toteuttaa. Koulutus ja neuvottelut ovat järkeviä juuri sillä hetkellä. Mutta seuraavien kuukausien aikana yksikään opittu asia ei realisoidu työelämässä. Koska järjestetään koulutus teorioista käytäntöön?

Nyt kaupungista kehitetään Suomen parhaiten johdettua kuntaa. Ajatustasolla se syntyykin, mutta mikä on tie käytännön toteutukseen. Sen kun keksisi niin unelmat toteutuisivat ja lippu nousisi Suomen korkeimmalle huipulle.

img_4360.jpg

He ovat palvelleet uskollisesti isäntiään ja toteuttaneet heidän unelmiaan pyytettömästi. Ei ole tarvinnut kysellä käytännön toteuttamisen perään.

Avainsanat: Kurikka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini