Syntynyt Kurikassa

Tiistai 14.9.2010 klo 6.53 - Juhani Eilola


Uuden mainoskampanjan ensisijainen tarkoitus ei ole kohdistua asukkaiden syntymään Kurikassa, koska se toisi muualla syntyneille kurikkalaisille negatiivista mielikuvaa ja tunnetta Kurikasta. Kohde voi olla täällä syntynyt yritystoiminta tai vaikkapa muualla syntyneiden lapset, mutta myös Kurikasta muualle lähteneet syntyperäiset kurikkalaiset ja heidän paluumuuttonsa. Idea kuulostaa hyvältä ja saattaa ollakin sitä.

Olen itse syntynyt Teuvalla ja ainakin minun kohdallani ensimmäinen mielikuva tuotti aavistuksenomaista ulkopuolisuuden tunnetta täysivaltaisesta oikeudesta olla kurikkalainen. Moni jurvalainen on samaa mieltä. Täytyy toivoa että kritiikki jää tälle tasolle eikä se kampanjan käynnistyttyä toden teolla käänny kokonaan itseään vastaan. Se vaara on kyllä nyt olemassa. Oma kriittinen näkemys jää tähän ja tulen toimimaan kampanjan puolesta niin paljon kuin pystyn, mutta jos kampanjaa on mahdollista ajatella ja ainakin fiksata edelleen, niin se kannattaisi tehdä. Toisaalta minä en oikein uskonut pusuihin ja pörinäänkään, mutta se on saanut valtakunnallisestikin tunnustusta. Ehkä tämän kampanjan suhteen lopputulos on sama.

Tunnepuolta voi kuvata myös sillä, että lauseen tunnetila käännetään toisinpäin. Kuinka moni Kurikassa syntynyt ottaisi alla olevan kuvan syntyperästään piruiluna vaikka siinä ei puhuta asukkaan syntymästä mitään?


Kuvitteellinen kuvateksti:

Kuvan Kurikassa syntyneitä on juuri tähän aikaan vuodesta todella paljon. Kauniista ulkomuodosta huolimatta punainen kärpässieni on mädättäjäsieni.

img_4594.jpg


Kommentit

14.9.2010 8.00  Juhani (Koiviston blogi)

Hannu. Esittämäsi kritiikki on perusteltua ja näen asioita vähän samalla tavalla, mutta jos kampanja todenteolla käynnistyy, otetaan irti siitä hyöty eikä haittoja. Meillä blogisteilla on siihen kuitenkin aika suuri valta! Vaikka kyllä "periksi ei anneta" on silti ainakin meikäläiselle aika kova kannustin.

Tuokin slogan olisi ollut muuten aika hyvä ;-)

Nimilinkistä voit lukea Hannu Koiviston kriittisen tekstin mainoskampanjasta.

14.9.2010 12.37  aatu

Paikkakunnan mainostahan ei pitäisi tarvita selittää, eriasia on Käskyt ja niiden selitykset. Kun mainoksen tekee ulkopuolinen ilman syvällistä perehtymistä paikkakuntaan niin mainos voi tuoda täysin päinvastaisen kuvan paikkakunnasta ja jopa kielteisen kuvan.

14.9.2010 16.01  Juhani

Ei tuota ulkopuolelle tarvitsekaan selittää. Se kertoo kyllä tunteella Kurikasta. Mutta sisäistä selitystä tarvitaan varmaan jonkin verran.

Onneksi minä kuulun Muurimäen sukuun ja Muurimäkihän oli Kurikassa syntynyt.

14.9.2010 18.16  aatu

Miksi sitten mainoksia levitetään Kurikan ulkopuolelle, jonne ei tarvitse selityksiä mainoksista. Olin perse , pörinä ja syntynyt kaikki?

Onneksi minä kuulun Jaesche sukuun joka ei varmasti ole syntynyt Kurikassa.

14.9.2010 20.10  Vahinkoja sattuu.....

Mikä verbi "olin...........! varmaan vahingossa ?

14.9.2010 20.30  aatu

oli.... Olisko nuon parempi? Jos nyt ei muuta tälläkerralla löytyny, niin se siitä

14.9.2010 21.19  Juhani

Aatu, tuo olikin muuten hyvä idea Kurikan mainostamiseen. Katekismus.

1. Syntynyt Kurikassa

Mitä se on:

En muista oletko kertonut millaisen asuinpaikan valitsit Seinäjoelta? Rauhallisen omakotitalon vai kerrostaloasunnon?

Eikö Kurikasta jäänyt kaipaamaan luonnon rauhaa tai mitään? Minä en varmaan koskaan osaisi asua kaupungissa... en ehkä edes Kurikan keskustassa. Tällainen pieni kylä on kai minun paikkani silloin kun on perhe. Ehkä sitä yksin voisi asua muuallakin. Mutta jos Kurikassa asumisen ilmapiiri saadaan lämpimäksi, niin täällä on kaikin puolin hyvä asua.

14.9.2010 21.57  aatu

2h+keittiö 62,5m2 rivitalo, päätyhuoneisto, iso takapiha, puita ja pensaita etu- ja takapihalla. Poika, miniä ja ensimmäinen lapsenlapsi Veeti n. 250m. Sopivasti liikettä ympärillä ja ystävällisiä ihmisiä, ei tule erakkomainen olo. Keskustaan n. 2,5km, hallille Rovekseen n.2,8km. Vaimo on aloittanut Kansalaisopistossa kalligrafia ja lasitaide kurssit, pätevät opettajat ja edulliset kurssit. Itse nassaroin hallilla sitä sun tätä.

14.9.2010 23.56  Juhani

Kuulostaa kyllä tosi hyvältä verrattuna ajatukseen esim. kerrostaloasumisesta. Olen aina ihmetellyt vaatimuksia hirveistä tontinmyyntivaatimuksista. Eikö olekin tärkeää että kaikki asumisen mahdollisuudet ovat esillä, joista tuollaisia hyviä valintoja voi tehdä?
Onhan Seinäjoki saanut teistä nyt uusia asukkaita vaikka tonttia ei ole myytykään. Pelkästään siihen ei pidä tuijottaa, vaan siihen että löytyy haluttu asumismuoto ja vaikkapa se lapsi 250 metrin päästä!

15.9.2010 12.49  aatu

Hyvin suunniteltu rivitalo antaa asukkailleen lähes omakotimaisen asumismiljöön. Täs voi mennä takapihalta ottamaan omenapuusta omenan, eikä se omenapuu ole yhteinen vaan omalla takapihalla. Rauhallista tosi rauhallista, omat koirat välillä ilmoittaa kulkijoista. Rivitaloja voidaan tehdä niin monella tapaa, meilläkin on takana rivitalo mutta ei tarvii pitää kaihtimia kii sillä sitä ei puiden ja pensaiden takaa paljon näy. Lähellä on iso koirapuisto, lenkkipolut (ketkä nyt niistä innostuu) , leikkipuistot, kaupat lähellä, neuvolat ja hammashoitolat lähellä. Kylälle ajelee vaikka polkupyörällä, pyöräteitä vaikka kuinka.

16.9.2010 8.52  Juhani

Teen tämän päivän töitä kotona. Tarkoitus on saada kyllä jotakin konkreettista aikaan, mutta en malta olla kirjoittamatta välillä tännekin.

Koirapuisto odottaa vielä Kurikkaan tulemistaan, mutta täälläkin on nyt aika hyviä alueita samantyyppiseen asumiseen. Onhan Jyräntieltäkin tietysti jonkinlainen matka keskustaan, mutta mainitsemasi pyörätiet ovat kyllä hyvin suunniteltuja täälläkin ja pitkien lenkkien tekeminen onnistuu jo melkein joka suuntaan pyöräteiden ansiosta. Esimerkkinä nyt vaikka tuo Panttilan-Tuiskulan lenkki joka alkaa olla läpeensä pyörätietä. Mäkisessä maastossa niiden talvihuolto vain on haasteellista.

Kasvillisuus on tärkeä osa asumista, mutta liian pitkä puusto pimentääkin vähän liian tehokkaasti. Tuolla varastossa on aika paljon kuvia keskustan alueen syyskasvillisuudesta. Varmaan laitan niitäkin näkyviin tuleviin blogijuttuihin ja uuttakin kuvaa saa pikkuhiljaa ruskasta. Syksy on kyllä hieno vuodenaika.

16.9.2010 10.40  aatu

Puuston ja pensaitten sijoittelu tontille on ammatti-ihmisen hommia. Meillä on makuuhuoneen ikkuna itään ja sillä puolella on isot koivut ja matalampaa syreeni pensasta, ohi menevä tie häviää niiden taakse. Olohuone ja keittiö länteen, sielä tontin takaosassa omenapuut syreenipensaat, asuntojen raja-aitoina matalampaa pensasta. Keskipäivän paahde ei tule sisään iltapäivällä ja illalla aurinko löytyy, valoisuutta on on asunnossa aivan riittävästi. Talo on muurattu tiilitalo myös väliseinät, loistavat äänieristykset. Koko alueen puistomaisuus on mahtava, täälä viihtyy tällänen kaikesta nurisijakin, laittaa vähän potuumia vanhalle äijälle.

16.9.2010 11.56  Juhani

Maailmaan mahtuu paljon suurempia nurisijoita. Kurikaankin mahtuu. Olisi kuitenkin tosi mahtavaa varmaan kaikkienkin mielestä että voitaisiin olla tyytyväisiä.

16.9.2010 13.59  Menestyst' Aatulle

Aatulle hyvää jatkoa sinne kivikaupunkiin, pienistä herjoista ei kannata piitata.

31.1.2014 13.51  "Ulko" paikkakuntalainen

Aikoja sitten laitettuja ajatuksia "Syntynyt Kurikassa" -mainoskampanjasta. Silti ajankohtainen.
Monta kertaa olen miettinyt, että ei hyvä..

Olen asunut Kurikassa yli puolet elämästäni, mutta en ole syntynyt täällä. Olen ulkopuolinen.

Toisaalta hauska sattuma (?), että slogan vahingossa kertoo Kurikkalaisten ihmisten hengen, sisäpiiri on sisäpiiri!

31.1.2014 18.39  Juhani

En ole minäkään syntynyt täällä. Niin pitkälle tuo on helppo hyväksyä että: "Moni hyvä asia on syntynyt Kurikassa..." Parhaat asiat ehkä kuitenkin muualla, esim. minä Teuvalla ;-)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini