Ensimmäinen Juhanin kirja 3.luku

Torstai 30.7.2009 klo 12.01 - Juhani Eilola

3.LUKU

1. Siihen aikaan myös kirjanoppineet väittelivät tieteen temppeleissä näkymättömän maailman salaisuuksista.

2. Kuin egyptin viisaat ja velhot, myös suomalaiset kirjanoppineet ovat pystyneet tekemään suuria ihmeitä. Ja katso, näkyvästä voi tulla näkymätön.

3. Taloussanomista löytyneessä kirjoituksessa kerrottiin DI Pekka Alitalon väitöskirjasta, jossa valo johdetaan hilamaisen esineen läpi. Tällä tekniikalla puhelinmastot ja muut harvaan rakennetut rakenteet saataisiin näkymättömiksi ja ilmassa leijailisi näkyvissä ainoastaan lautasantenneja kuin taivaalliset ihmeet ikään.

4. Onko "Koko kaupungin Vinskissä" sittenkin totuuden siemen? Onko se profetia tulevaisuudesta. Onko Harry Potterin näkymättömyysviitta joskus todellisuutta?

5. Kuinka pitkälle kirjanoppineiden viisaus näkymättömyyden luomisessa riittää? Onko näkymätön masto lopulta myös aineeton masto?

6. Vai onko koko muukin näkymätön maailma sittenkin aineellinen? Ovatko näkymättömät hilamaiset olennot vain taitavia valon ja vastaantulevien ihmisten väistelijöitä ja painovoiman voittajia kun heistä ei jää maahan jälkiä? Vai kysytäänkö peruskysymys Anne Mattilan tapaan: "Onko heitä, enkeleitä?"

7. Ihmisen ajatukset ovat näkymättömiä. Ovatko ne koskaan hyviä vai aina ainoastaan pahoja? Onko kaikki hyväkin lopulta tarkoitettu vain itsensä tehostamiseen?

9. Jos ihminen ei ole kirjanoppinut, vaan haluaa perustaa elämänarvonsa uskolle, niin onko hän silloinkaan vilpitön? Vai löytyykö ihmisestä aina fariseus joka lopulta haluaa olla arvostettu jos ei muualla niin seurakuntansa keskellä?

10. Mikä on näkymättömän salaisuus meissä itsessämme?

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juhanin Kirjat

Ensimmäinen Juhanin Kirja 2.luku

Tiistai 28.7.2009 - Juhani Eilola

2. LUKU

img_2991.jpg1. Ja niinä päivinä oli Nokian Ankkurissa häät. Ja minäkin lähdin sinne vaimoni kanssa. Siellä ollessamme palvelijat asettivat ensimmäisenä ja viimeisenä esille vain parasta viiniä. Ja tapahtui ettei mitään ihmettä tapahtunut. Minä en koskenut viinipuun antiin sillä matkan oli määrä jatkua vielä samana iltana.

img_3088.jpg2. Kun jatkoimme matkaa saavuimme Elonkierto -nimiselle maatilalle, jossa MTT paimensi kedolla vuohilaumaansa. Ja katso, minä näin kuinka näkymättömät lait ohjaavat elämän kiertokulkua ja kuinka monet olemassaolevat kasvit ovat tarkoitettu ihmisten tervehdyttämiseksi. On kuin joku olisi luonut ne siihen tarkoitukseen.

img_3101.jpg3. Kävin myös vapaaherra ja kartanonisäntä Willegardin ja hänen vaimonsa haudalla. Heidän haamunsa eivät ilmestyneet minulle, mutta kulkiessani heidän img_3105.jpgpuutarhassaan huomasin että he ovat olleet ahkeria ja toimeliaita. Kuitenkin hautaan on päättynyt myös heidän tiensä. Onko puutarhanhoitokin siis kaikki tyynni turhuutta ja tuulen tavoittelua?

4. Kuljimme matkallamme myös Humppilan ohi. Ja sillä seudulla oli kirjakauppa avoinna. Ja tapahtui että ensimmäisenä silmiini osui metafyysikko Bo Yin Ra:n teos "Kirja näkymättömästä maailmasta".

5. Tarkoin tutkittuani kaikkea mitä Bo Yin Ra siinä opetti, päätin kirjoittaa jotakin muistiin tulevaa matkaani varten, matkaa kohti näkymättöntä maailmaa. Ja niin minä tulin tuntemaan hänen ajatuksiaan ja opetuksiaan Alkuvalosta Loistavien heimosta.

6. Kirjoitukset kertoivat myös "Valkoisesta Aitiosta" ihmisten keskellä, jossa näkyväisessä ja näkymättömissä olevat opettajat ja auttajat palvelevat meitä ilman mitään mielikuvituksellisia legendoja ja  fakiiritemppuja itse sitä tiedostamattamme. Tämän todellisten hengenvoimien temppelin Bo Yin Ra sanoo sijainneen jo vuosituhansia Aasian sydämessä.

7. Oli paljon muutakin mitä tämä opettaja opetti, mutta kaiken kokeminen perustuu oman hengenvoiman ja lujan tahdon luomiseen ilman länsimaista loogista ajattelua. Totuus ja Sanan mahti on hyväksyttävä ilman epäilyksiä ja vasta sitten Jumala voi syntyä meissä. Siksi opetuksen perusteleminen sanoin on mahdotonta.

8. Kaiken tämän minä talletin sisimpääni muistaakseni sen kun luon lopulta yhteenvetoa matkasta näkymättömän maailman oppeihin.

1 kommentti . Avainsanat: Juhanin Kirjat

Ensimmäinen Juhanin Kirja 1.luku

Lauantai 25.7.2009 - Juhani Eilola

1 LUKU

1. Presidentti Tarja Halosen yhdeksäntenä hallitusvuotena, Paavo Tyrväisen ollessa Kurikan kaupunginjohtajana, minä lähdin etsimään elämän tarkoitusta ja sen takana olevia näkymättömiä voimia. (1.Juh.1:10)

2. Sukuluetteloni kertoo että sukupolvet ovat tulleet ja sukupolvet ovat menneet. Sukupolvet ovat myös maanneet niin että kaksi uutta sukupolvea on syntynyt.

3. Onko ihmisen elämässä mitään muuta tarkoitusta kuin synnyttää uusi sukupolvi niin että vuorostaan sen on aika tulla ja aika mennä? Tarkoitus tietysti olisi sekin, mutta miksi sitten kaikki muu vaiva?

4. Tulemmeko me tänne tyhjästä sattumalta ja poistuuko jokainen sukupolvi olemattomuuteen? Unohdammeko kaiken kun aika meidät jättää vai tapaammeko ystäviä jossain "seitsemännessä taivaassa"? Vai onko jossain taivaallinen DVD joka nauhoittaa parhaimmat palat taivaalliseen teatteriin kaikkien katsottavaksi?

5. Onko millään auringon alla mitään merkitystä? Onko hengen ja ruumiin saavutuksilla, tieteellä, psykologialla tai arkkitehtuurilla? Eikö se kaikki kuitenkin ole katoavaa kuin Tampereen Verkatehdas?

6. Vai onko olemassa jotain mitä me emme näe edes piilolinsseillä ja mitä emme ymmärrä? Onko olemassa tarujen saarta jossa on ikuisen elämän lähde tai sankaria joka pelastaa meidät kuolemasta? Onko Jumalaa tai jumalia jotka ottavat meidät luokseen ja silittävät meitä kun olemme niin kuoleman väsyneitä että kuolemme?

7. Palkitaanko hyväntekijä? Saako paha oman ansionsa mukaan? Onko pahalla ja hyvällä mitään eroa kun loppu tulee? Ovatko nämä vastakohdat vain ihmisen käsityksiä tekojen olemuksesta? Onko Kokoomus paha ja Keskusta hyvä vaiko jotenkin toisinpäin?

8. Salomo antoi näitä pohtiessaan sydämensä vaipua epätoivoon mutta huomasi lopulta elämän olevan paremman kuin kuoleman, koska elävällä ainakin vielä on toivoa. (Saarn.2:20; 9:4)

9. Mitä etsivä löytää matkallaan? Löydänkö minä pelkoa ja kauhua vai iloa ja toivoa? Tapaanko avaruusolentoja vai enkeleitä? Kutsutaanko minua katsomaan näkymättömiä vai joudunko luottamaan siihen mitä luen ja luonnossa näen?

10. Joudunko tutkittavaksi avaruuslaboratorioon vai viedäänkö minut tuhansien vuosien päähän katsomaan Raamatun kertomusten tai jonkun muun uskonnon totuuksia? Vai pysynkö tässä eikä mitään tapahdu vaikka istun kädet ja jalat ristissä?

11. Niin minä päätin presidentti Tarja Halosen yhdeksäntenä hallitusvuotena lähteä etsimään elämän tarkoitusta ja näkymättömän maailman salaisuuksia. (1.Juh.1:1)

1 kommentti . Avainsanat: Juhanin Kirjat