Sähköä ja ammattitaitoa

Keskiviikko 5.8.2009 klo 21.56 - Juhani Eilola

"Jos rauta on tylsynyt eikä teränsuuta tahkota, täytyy ponnistaa voimia; mutta hyödyllinen kuntoonpano on viisautta."
Sananlaskut 10:10


Fortumin osakkeet

Tänä aamuna vesipumppu oli sammunut. Hanasta ei siis tullut vettä. Menin pannuhuoneeseen ja laitoin virrat päälle, mutta pumppu sammui  heti uudelleen ja valot räpsyivät. Tarkistin että kaikki on kunnossa ja kokeilin uudelleen, mutta koko talo pimeni.

Tarkistin sulakkeet ja ne olivat ehjiä. Ei kun soittamaan Fortumille. Ja löytyihän se vika. Läheinen muuntaja oli sananmukaisesti räjähtänyt. Meidän vesipumppumme oli se joka oli vanhalle muuntajalle liikaa.

Muutamien tuntien sähkökatkos oli rasittava. En voinut tehdä töitä kotona, en ajan kuluksi kirjoitella blogia, en keittää kahvia, en käydä lenkillä kun ei tullut vettä... pieni katkos muistutti taas miten tärkeä osa jokapäiväistä elämää sähkö on. 

Kurikan kaupungin osakkeet lienevät ainakin tuotteen osalta oikeassa paikassa.

Ammattitaitoa

05082009286.jpgPaikalle tulivat sekä Fortumin "iskuryhmä" että palokunta varmistamaan ettei enää synny lisävahinkoja.

Muuntaja vaihdettiin nopeasti ja ammattitaidolla.

Meidät on koulutettu tai kasvatettu jokainen hiukan erilaisiin tehtäviin. Ehkäpä meidän olisi useammin syytä huomata myös muiden tarpeellisuus yhteiskunnassa.

Ei taida olla montaakaan turhaa ammattiryhmää. Perinteisesti lääkäri ja opettaja ovat olleet niitä joita kunnioitetaan ja täytyy kunnioittaa jatkossakin. Mutta sähköasentaja voi joskus olla myös lääkärin ja opettajan työn taustalla.Sähköä ja ammattitaitoa oli ilmassa myös kun ratkottiiin Farmari 2009 kasvattajakilpailun voittajaa. Kuvassa voittaja, Vanhatalon tila Siikaisista.

img_3223.jpg

2 kommenttia . Avainsanat: Sekalaista

Salasanan taakse

Tiistai 30.12.2008 klo 23.29 - Juhani Eilola

Vasempaan reunaan on ilmestynyt yksi valikkorivi lisää. Siellä lukee Blogi salasanalla. Voi olla että vaihdan sen vielä kun ideoin ensin mitä se tulee sisältämään.

Kerron kun salasanan taakse alkaa ilmestyä materiaalia. Tämä kaikki vain sen takia että en antaudu enää uudelleen ainakaan ihan vapaaehtoisesti nimimerkkien takaa haukuttavaksi.

Kun saan sen kunnolla käyttöön niin kerron sen jälkeen tarkemmin miten sitä voi lukea.


Tunnin kuluttua kello kääntyy vuoden viimeiseen päivään. Aika kuluu nopeasti.

Muistan hämärästi lukeneeni kirkkoisä Augustinuksen tekstiä ajan kulumisesta. Hän pohti sitä voidaanko aikaa pitää pitkänä tai lyhyenä. Mistä tiedämme onko edessämme pitkä aika kun emme ole vielä päässeet sinne pitkän ajan päähän. Ja jos olemmekin, niin missä se pitkä aika on? Ei sitä ole enää missään, se on jo kulunut loppuun. Koska se siis oli pitkä?

Onneksi en muista kunnolla Augustinuksen selitystä, koska hän puhui lukijansa ihan pyörryksiin ajan suhteen.

Mutta se on varmaa että vuosi vaihtuu 24 tunnin 40 minuutin kuluttua. Yhtä varmaa on se että Jurva ja Kurikka viettävät silloin hääyötä. Uusi vaakuna syntyy keskiyöllä. Ei kyllä mennyt vertaus nyt ihan nappiin ;-) Mutta pitäisikö nappiin mennäkään? Eikö vertauksen pidä mennä kuulijan korvaan?

img_3407.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No nyt - viimeistä kertaa nukkumaan tänä vuonna ! Nähkää kauniita unia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sekalaista

Poliittista blogittelua

Perjantai 12.12.2008 klo 1.29 - Juhani Eilola

Olen kirjoittannut nyt osan blogitekstistä "Kurikka perkeleitten silmin." Huvittaa ja naurattaa vaikka poliittinen tilanne on vakava.

Jos uskaltaudun jossain vaiheessa julkaisemaan tuon ensimmäisen osan niin nyt kaikkien on pakko hyväksyä teksti eräänlaisena poliittisena satiirina tai kirjallisena leikittelynä vakavilla asioilla.

Hyvää yötä ja huomenta....

Kerro tämän päivän ilonaiheita ja tuo hyvää mieltä kaikille.

3 kommenttia . Avainsanat: Sekalaista