Keisari Nerva

Tiistai 27.1.2009 klo 21.07 - Juhani Eilola


Tänään on Rooman keisari Nervan (96-98 jKr.) kuolinpäivä. Nervasta tuli Domitianuksen murhan ja epävakaiden aikojen jälkeen keisari joka sai Rooman olot vakaiksi ja turvallisiksi. Itse asiassa hänet valittiiin keisariksi ihan sen takia että hän tuli toimeen kaikkien kanssa ja oli poikkeuksellisen yhteistyökykyinen etsiäkseen itselleen myös hyvän seuraajan. Hän oli ensimmäinen hyvä keisari viiden hyvän keisarin sarjassa.

Eilen valittiin Kurikan valtuustossa uudet jäsenet eri lautakuntiin. Aika näyttää miten yhteistyökykyisiä henkilöitä niihin valittiin.

Hyvällä ja pahalla pakkaa olla tapana kertaantua. Hyvästä seuraa yleensä hyvää. Suomi on tunnettu rauhantahtoisuudestaan koska tämä kansa on saanut ns. rauhanputken päälle. Suomesta lähtee maailmalle perinteisesti yhä uusia rauhanlähettiläitä. Se ei ehkä johdu siitä että suomalaiset olisivat sen kummempia ihmisiä kuin muutkaan, mutta hyvää imagoa on ilo pitää yllä.

Kurikan imago ei ole tällä hetkellä niitä parhaita. Syitä on monia, mutta on myös monia syitä miksi imago on paranemassa. Yksi niistä oli Maire Lammin eilinen valtuustoaloite. Vaikka en ole nähnyt sen sanamuotoja, niin ystävällinen käytös pakottaa asioiden hallintaan. Asiallisesti on vaikea soittaa suuta, on puhuttava asiasta ja osoitettava "pärstävikojen" sijasta mikä asiassa on vialla.

Alla olevassa kuvassa esiintyy "aseveljeni" ja erään lautakunnan edustaja. Kuinka moni tunnistaa kuka on kyseessä?

vesa.jpg

 

Avainsanat: Historia


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini