Kari Jalonen asialla

Tiistai 10.3.2009 klo 22.16 - Juhani Eilola


Lauantain Kurikka-lehdessä oli aivan oikeutetusti Kari Jalosen yleisönosastokirjoitus blogeista. Joku oli kirjoittanut erääseen paikalliseen blogiin nimimerkillä KJ ikäänkuin tekeytyen Kari Jaloseksi ja antaen negatiivista kuvaa nimen haltijasta.

Siinä on yksi syy miksi itse koko ajan toivon että ihmiset käyttäisivät joko omaa nimeään tai ainakin käyttäytyisivät reilusti muita ihmisiä kohtaan nimimerkin takaa. Tässä tapauksessa käytös ei ollut reilua.


Oikeus blogeihin

Jokaisella on toistaiseksi oikeus perustaa blogi. Kaikilla ei ole blogin pitämisessä samoja tavoitteita. Joku kirjoittaa blogia harrastuksestaan, joku politiikasta tai työstä, joku uskonnosta.

Kari Jalosen mielestä suuri osa blogeista on "...sanonko mistä. Suuria runoilijoita iso osa. Yök!"

Olet oikeassa! Suuria runoilijoita, lisäksi suuria uneksijoita suurine unelmineen! Blogeja on lapsellisia, kuten esim. tämä, asiallisia ja jotkut yritysblogit jopa vakavasti otettavia ja talousasioita hoitaville tärkeitäkin.

Yhteistä kaikille on kuitenkin se että niihin kaikkiin on oikeus ja niiltä on oikeus myös pysyä poissa. Toivon että jaksat käydä vierailemassa täälläkin joskus.


Osa blogeista leikittelee olemassaolollaan ja kääntää asioita päälaelleen ja osalla on kunniallisia ja totuudenmukaisia tavoitteita.
(Kuvassa olevan Karin sukunimi ei ole Jalonen)

karikit.jpg


Miksi minulla on blogi?

Olen aina pitänyt kirjoittelemisesta ja vapaudesta laittaa mitä tahansa ajatuksia paperille. On hieno asia että saamme elää näin vapaassa yhteiskunnassa joka kuitenkaan ei anna vapautta mihin tahansa rikollisuuteen tai kielteisiin asioihin yllyttämiseen.

Blogin nimi "Juhani tarinoi" kertoo jo paljon. Se kertoo että tämä blogi on enemmän tarinoiden kerrontaa kuin täysin vakavasti otettavaa faktaa. Odotan silti että ihmiset löytävät blogista myös totuuden siemeniä ja ideanpoikasia omaan elämään tai yhteiskunnalliseen toimintaan.

Toivon ettei kenenkään tarvitsisi käyttää sanaa "Yök" tämän tai muitakaan kurikkalaisia blogeja lukieassaan. Minusta ne kaikki ovat nyt aika hyviä.


Kommentit

10.3.2009 22.35  aatu

Kyllä se on sillälailla Kari,että Kurikkalehden kirjoitukses ovat asultaan runoja, hyvin laadittuja, nasevia, kohteensa löytäviä ja oikealla tavalla mielenkiintoa, ihastusta ja vihastusta herättäviä ja mikä tärkeintä totisinta totta joka sana. Juhani; kyllä kirjoitukses on paljon enemmän kuin tarinointia, niitä kehtaa lukea ja kirjoitaa kommentteja nimellä( kylläkin kutsumanimi)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini