Yriryssaneerausta

Sunnuntai 13.12.2009 klo 11.28 - Hermes, Pampaliini ja Weikko


Teksti on ideoitu nuorten kanssa jo vuonna 1993 Korvenkylän Käpy-ATK -kerhossa ja löytyi vahingossa pöytälaatikon pohjalta. Tässä teksti nykypäivään päivitettynä.


17.12.1993 Hinku & Yskä, Bryssel

EU-komissio kokoontui torstaina 16.12. täällä Brysselissä. Kokouksen puheenjohtaja Jackye Deloort vaati suomalaisten yritysten sekä maatalouden alasajoa.

Suomessa vaatimukseen on suhtauduttu myönteisesti. Kaikki Suomen presidenttiehdokkaat kannattavat tämän uuden käänteen johdosta Suomen välitöntä (ensi viikolla) liittymistä Euroopan Unionin jäseneksi.

Vaasan läänissä tehdyn gallupin mukaan, johon osallistui 50 lasta ja lapsenmielistä, 98% hyväksyy yritysten alasajon sillä ehdolla, että kaikki yritykset saneerataan ATK-alalle. Hinku & Yskän tekemän tutkimuksen mukaan se on maailmalla nopeimmin kasvava teollisuudenala.

Neuvottelut yrityssaneerauksesta

Viime yönä käytiin tiiviitä neuvotteluja ulkoministeri Heikki Haaviston johdolla.

Neuvotteluissa väläyteltiin mm. seuraavia mahdollisuuksia:

- Koiviston ja Koskenkorvan korpputehtaat siirtyvät tuotannossaan ATK-alalle. Korppujen kosteudenkestävyyttä ja kopiointisuojat lisätään. Tämän prosessin johdosta käytetyt korput voidaan syödä, joka sinänsä on ATK-alalla ennenkuulumatonta. Samaa menetelmää on kokeiltu vasta vaatetusalalla.

- IBM:n Suomen osasto ryhtyy suunnittelemaan suurempia levykeasemia niin että korpun lisäksi asemaan sopivat myös Vaasan isot näkkileivät. Myös CD-asemien kokoa kasvatetaan niin että sinne mahtuvat myös reikäleivät ja muut leipomoalan tuotteet.

- Suomen lääkäriliitto ryhtyy kehittämään rokotetta tietokoneviruksia vastaan. Tämän johdosta koneisiin joudutaan asentamaan erillinen pehmiö ruiskeiden antamiseksi. Pehmiötuotannosta vastaa jalasjärveläinen Lennol Oy, joka luopunee muusta tyynytuotannostaan.

- Maanviljelijät puolestaan ovat vaatineet mikrojen varustamista mm. erillisellä perälevyllä sekä kiintolevyjen varustamista nelivedolla.

img_3374.jpg

Salaojakoneita kavennetaan uudella direktiivillä koska putkistot korvataan n. 50 kertaa kapeammalla valokuidulla.


 - Kauneussalongit velvoitetaan järjestämään vuosittain Pariisissa suomalaisen ATK-tuotannon kauneuskatselmus. Katselmuksessa kruunataan Miss Amiga ja Mr PC. Valinnassa kiinnitetään erityistä huomiota koneen ryhtiin, perälevyyn sekä tekoälyyn. 

- Kurikkalaisella Ropposen koiratarhalla aletaan jalostaa pitkähäntäisiä hiiriä, joihin paikallisen elektroniikka- ja kodinkoneyrityksen Vierimaa Oy:n huollossa asennetaan adapterit.

Jos nämä kokeilut tuottavat positiivisen tuloksen, aletaan myös muut vielä toiminnassa olevat alat valjastaa ATK-teollisuuden käyttöön. Käyttämättömiä voimavaroja on vielä mm. sähkölaitoksilla ja yritysten varavoimaloilla.

Avainsanat: Hauskat


Kommentit

13.12.2009 22.19  Juhani

Muista huomenna klo 18.00 alkaen seurata valtuuston kokousta tästä blogista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini