Levaneva (osa 1)

Perjantai 23.7.2010 klo 22.37 - Juhani Eilola


Kävimme tutustumassa noin kuukausi sitten Levanevan luonnonsuojelualueeseen, joka on osittain Kurikan alueella.

Jos sinulla on lomalla tekemisen puutetta, niin Kurjenkierroksella on valittavissa sopiva, noin neljän kilometrin lenkki, jonka puolivälissä on vanha torppa ja nuotiopaikka. Matkasta suurin osa on pitkospuita, joten matka etenee miellyttävästi ja nopeasti vaikka mukana olisi lapsiakin.

Lenkille voit lähteä Peräkylän paikoitusalueelta Tainuskylä-Jokiperä -tien varrelta. Klikkaamalla tästä näet GoogleMapsin kuvaa paikoitusalueelta. Hiirellä voit kääntää näkymää ja katsella eri suuntiin.

 

img_4070.jpg

Reitit on merkitty osittain viitoin, mutta silti yksi viitta oli aika hyvin piilotettu. Pitkospuiltahan ei eksy mihinkään vaikka viittoja ei olisikaan. Tällä viitalla tapasin myös ystäväni kyyn.

img_4076.jpg

Kivi- ja levalammen alueen reiteistä painettu kartta tutkimuksen kohteena. Reitit ovat sen verran pitkiä että väärää reittiä ei ole järkevää valita.

 img_4071.jpg

 Särkisen autiotupa on noin 2 km:n päässä Peräkylän pysäköintialueelta. Autiotuvan seinässä on tarkempi esittely tuvasta, joka on vanha torppa. Mielenkiintoista tekstiä, kannattaa lähteä lukemaan. Tosin ainakin osa tekstistä löytyy myös netistä Levanevan historiasta.

Avainsanat: Luontopolut


Kommentit

26.7.2010 16.35  Juhani

Tälle Kurjen kierroksesta kertovalle jutulle on tulossa ainakin kaksi tai kolme jatko-osaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini