Blogistit Eronen ja Parviainen

Keskiviikko 7.11.2012 klo 20.23 - Juhani Eilola, Kuvat: Juhani Eilola ja Helena Eronen


Blogimaailmassa on helppo nousta kuuluisuuteen varsinkin vastuullisesta asemasta kirjoittamalla joko tahallaan tai vahingossa jotakin joka ravistaa ihmisten ajatusmaailmaa ja ylittää uutiskynnyksen. Kuuluisia blogeja ovat viime aikoina olleet mm. eduskunta-avustaja Helena Erosen blogi joka tuli tunnetuksi ns. hihamerkkikohusta ja toinen Jussi Parviaisen juorublogi. Suomihan on juorujen luvattu maa!seiska.jpgNäyttelijä ja kohua herättänyt ohjaaja Jussi Parviainen yhtyy blogissaan Jeesuksen sanoihin "olkoon teidän puheenne aina ON ON tai EI EI" mutta ei siltä väliltä. Hänen mielestään on olemassa vain totuus eikä sen julkituomisesta ole mitään haittaa. Ei vaikka se olisi "alaston totuus".

Niitä totuuksia jotka Jussi Parviaisen kohdalla voin itse todeta "ON ON"  se että vaikka hän kertoi juuri äsken televisiossa itse olevansa hyvä kirjoittamaan, niin teksti on siltikin kirjoittamisen ammattilaiselle poikkeuksellisen sekavaa ja raskassoutuista. Ainoastaan mehevät juorut antavat intoa kahlata tekstiä läpi.

Kun juorut on sitten lukenut läpi, jää ihmettelmään vain sitä mikä tällä kaikella oli tarkoituksena. Juoruko vain? Ei asiaa, ei hauskuutta, ei taidetta eikä edes juorun päämäärää. Ei mitään muuta kuin tapahtumia joista muistuttaminen loukkaa yleensä useampaa kuin yhtä ihmistä kerrallaan.

Minullakin on salaisuuksia jotka vetävät aivan varmastikin vertoja Parviaisen teksteille, mutta ei tulisi mieleenkään julkaista niitä eikä niiden kuvia, ei varsinkaan jos ne koskevat jotakin toista henkilöä kuin itseäni.
helena.jpg
Kuva: Helena Eronen

Helena Eronen on sensijaan todella lahjakas kirjoittaja joka rakastaa kirjoitamista yli kaiken. Seurasin Erosen tekstejä ja tiedostuvälineiden uutisointia ns. hihamerkkikohun aikaan. Eronen oli tuolloin ystäväni James Hirvisaaren eduskunta-avustajana. Olen täysin vakuuttunut siitä että hän tuli mahdollisesti jopa tahallisesti väärinymmärretyksi tiedotusvälineiden taholta.

Minä vihaan sitä että kukaan koskaan on lähtenyt erottelemaan ihmisiä toisistaan hihamerkein tai minkäänlaisin ulkoisin tunnuksin vain siksi että niin erotettaisiin toisen luokan kansalaiset parhaasta A-luokasta. Tällaisia ihmismassojen murhenäytelmiin johtaneita episodeja olemme nähneet mm. Hitlerin Saksassa. Olen aivan varma ettei Helena Eronen anna pienintäkään hyväksyntää tällaisille asioille eikä siitä ollut myöskään kyse.

Eronen on taitava, idearikas, mielikuvituksellinen, hauska ja tarvittaessa hyvin lämminhenkinen kirjoittaja joka arvostaa yksilöitä, mutta ihmettelee laumakäyttäytymistä niinkuin minäkin. Jollakin melkein yliluonnollisella tavalla hän saa syvemmän sisällön hauskaankin tekstiin. Olen nauttinut tavattomasti teksteistä hänen blogissaan. Se ei tarkoita että olisin aina samaa mieltä. Mutta Helena on kirjoittanut valtavan määrän hienoja tekstejä. Voisin linkata Sinut esim. hänen lämpimään tekstiinsä mummon muistikirjasta tai mietteisiin syksyn ahdistuksesta, mutta valitsen mieluiten toiseksi uusimman tekstin hänen Lapsuutensa sankarista!


Myös Kurikassa on monia lahjakkaiden kirjoittajien blogeja, joita löydät mm. www.kurikanseutu.fi -sivuston vasemmasta reunasta!

Avainsanat: Blogi


Kommentit

7.11.2012 20.53  Mörri

Minäkin luen joskus Erosen blogia. Kertoo sopivan rohkeasti asioista mutta fiksua tekstiä. Rupea Juhani sinäkin vähän rohkeammaksi. Tuosta näkyy että varoit nytkin turhaa sanomasta suoraan mitä ajattelet juoruilemisesta.

7.11.2012 21.38  Mielenkiintoa yllä

Aika mielenkiintoista! Parviainen vähän liikaakin.

7.11.2012 21.44  Juhani

Kannattaa laittaa suosikkeihin Erosen blogi ja muistaa että siellä on kahdetkin blogit Uuden Suomen tyyliin. Kommentoimaan tosin pääsee vain omalla nimellään. Myös itselläni on siellä toinen blogi. Mietin mitä sillä tekisin koska siitä on suurempi riski joutua valtakunnan mediaan ;-)

7.11.2012 22.33  Juhani

Halusin oikeastaan tuoda tällä blogikirjoituksella esiin sitä näkökulmaa miten järjetöntä on perustaa omaa elämää tai menestystä toisten ihmisten jatkuvaan loukkaamiseen tai arvostelemiseen.

Ihminen pystyy kyllä käyttäytymään asiallisestikin, kirjoittamaan taiteenomaisesti ja ottamaan tiukkaakin kantaa jopa politiikkaan. Se kuuluu elämisen vapauteen mutta elämään kuuluu sekin että ihmisten yhteisössä eletään rinta rinnan!

8.11.2012 18.11  Aihetta lisää

Kokeelin laittaa juutuubiin hakusanaksi Helena Eronen sain tällääsen kivan videopätkän.

http://youtu.be/dwNAabr3t-s

8.11.2012 20.40  Juhani (Helena Eronen videopätkä)

Kiitos. Tuolta löytyy muitakin videoita samasta henkilöstä. Jos joku haluaa linkata suoran linkin, niin osoite kannattaa laittaa Kotisivun osoitteen sarakkeeseen. Silloin tuota ei tarvitse kopioida.

8.11.2012 20.44  Juhani

Tiedoksi odottajille. Olen valmistelemassa "väännä rautalangasta" -mallia Kurikan kaupungin avsutuspolitiikasta. Se ei ole aivan pieni homma saada esitettyä sitä selkeästi. Lisäksi pitää varmistaa mitä on oikeus julkistaa. Mutta yritän julkaista sitä odotellessa jotakin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini