Kurikka tämän päivän lehdissä

Torstai 19.11.2009 klo 23.15 - Juhani Eilola

Suupohjan Seutu

Kurikka on huomioitu kolmessa jutussa. Anna-Maria Valkaman, Minna Salosen ja Anne Karppasen kuvataidenäyttelyn lisäksi maaseututoimen pelastusinfotaulut ja Nikkarikeskuksen joulumarkkinat ovat päässeet mukaan.

Ykköset

Saarakkala huoltaa kaikki automerkit sivulla 18 ja sivulla 23 Kaija Lustila toimii viikonvaihteessa Kurikan soittokunnan solistina.

Epari ja Seinäjoen Sanomat

Kurikka on tiiviissä yhteistyössä Seinäjoen kanssa, mutta Seinäjoella valmistuvista lehdistä millään ei ole mitään sanottavaa Kurikasta. Kurikka on aina ollut niin huomiota herättävän kaukainen paikka Eparille, että jopa allekirjoittanut on lähettänyt sen toimitukselle palautetta asiasta. Mutta onneksi silloin tällöin kurikkalainen mielipide löytyy - tällä kertaa Matti Ollilan kolumnin muodossa.

img_3164.jpg

Kurikkalaista osaamista esillä Farmarissa Kokkolassa.


Kurikkalaista osallistumista

Kysymys kuuluu: Onko Kurikan näkyvyydestä mediassa Kurikan kaupungille hyötyä.

Toinen kysymys kuuluu: Millaisesta medianäkyvyydestä?

Kolmas kysymys kuuluu: Kuka Kurikkaa veisi koko ajan näkyville erilaisiin medioihin?

7 kommenttia . Avainsanat: Media

Toimittajien puolesta

Perjantai 6.2.2009 - Juhani Eilola

"...niin olen minäkin, tarkkaan tutkittuani alusta alkaen kaikki, päättänyt kirjoittaa ne järjestyksessään... ...että oppisit tuntemaan, kuinka varmat ne asiat ovat, jotka sinulle on opetettu." (Luuk.1:3,4)


Toimittajalla on paikkansa

05022009122.jpg05022009122.jpgLuukas oli aikansa toimittaja. Hän meni tarkasti tutkien asioita läpi, laittoi niitä loogiseen järjestykseen ja halusi todistaa sillä sen miten varmoja asioita Jeesuksen elämä ja opetus olivat.

Luukas kirjoitti totuutta vain yhdelle korkea-arvoiselle henkilölle. Yhden henkilön yleisöstä ei vielä syntynyt suuria hurraa-huutoja, mutta nykypäivänä on toisin kun yhdellä jutulla lukijoita on heti tuhansia. Se luo paineita myös siihen että kerrotuissa asioissa olisi myös painavan asian tuntua ja ehkä jopa jokin uusi paljastus.

Meistä jokaisella on oma osuutemme yhteiskunnassa. Toimittajilla on muistiinmerkitsemisen, uutisoinnin ja julkistamisen osuus. Se on tärkeä osuus, koska siihen voi perustua poliitikkojen, päättäjien ja johtajien maine. Siihen voi perustua jopa tällaisten tavallistenkin ihmisten maine. Sillä voi vaikuttaa myös kansan tulevaan mielipiteeseen. Ihmiset ovat yhä vietävissä.

Selkeäsanainen irtisanoutuminen

Olen saanut eri toimittajilta viimeisten kuukausien aikana viestejä, joiden sisältö on joskus hyvin henkilökohtainenkin. He ovat kertoneet miten heitä kohtaan on käyttäydytty - ovathan hekin tavallisia ihmisiä. He ovat kertoneet miten heitä on myös tahallaan ymmärretty väärin ja senkin miten osa kokee myös minun arvostelevan heitä ja pitävän valehtelijoina.

Sanoudun nyt julkisesti irti niistä epäilyistä että olisin tarkoittanut millään sanomallani missään mediassa että mitkään toimittajat olisivat valehtelijoita, tämä koskee jokaista toimittajaa jonka tunnen. Minulla ei ole koskaan ollut tarvetta siihen. En ole minkään yleisen mielipiteen vietävissä tässä asiassa.

Entä jos jossain olisi vikaa

Jos joku joskus ampuu yli toimituksellisessa työssä, niin en ota sitä niin vakavasti. Olen aina uskonut että ihminen itse tietää mikä hänen motiivinsa on. Mikä hänen motiivinsa on kertoa jotain muuta kuin totuutta, mikä hänen motiivinsa muunakin kuin toimittajana on muiden painamisessa tai pelkän oman edun tavoittelussa. Ihminen tietää jos hän toimii väärin ja se riittää minulle niin kauan kun en itse ole suoranainen kohde millekään syytökselle.

Nykyaikana toimittajan tekstejä luetaan kaikkialla.

img_1402.jpg

4 kommenttia . Avainsanat: Media

Kurikka-lehti

Torstai 8.1.2009 klo 1.40 - Juhani Eilola

Katsoin tänään huolimattomasti ympärilleni kun juoksin paikasta toiseen. En huomannut tai ainakaan noteerannut Kurikka-lehden toimittajaa miksikään. Hän kysyi ettenkö tervehdi häntä enää.


En ole ristiretkellä

Tämä on nyt sanottava aika selkeästi. Minä en ole ristiretkellä Kurikka-lehteä tai muitakaan lehtiä kohtaan. En ole peruuttamassa tilausta, vaan pidän voimassa kaikki kolme tilausta jotka siellä ovat.

Kurikka-lehdellä on hieno historia takanaan. Minua on kohdeltu aina hyvin ja olen ollut mukana jopa Tarja Puolanteen vetämässä EU-hankkeessa jossa Kurikka-lehtikin oli yhtenä lenkkinä. Voisin aivan hyvin olla lehden toimittaja jos en olisi muualla töissä ja kelpaisin taitojeni puolesta.  

Minä olen minä

Hämmästyin kun tajusin että kunnioittamassani lehdessä kuvitellaan minun mahdollisesti suhtautuvan kielteisesti heihin. Minä en ole kukaan muu kuin minä itse. Olen itse sitä mieltä mitä minä olen ja esim. Matti Ollila on yhtä takuuvarmasti sitä mieltä mitä hän on.

Lehmiä juotetaan. Minä juon itse.

30082008016.jpg

  

Kurikkalaista yritystoimintaa

Olen mielelläni tukemassa kaikkea kurikkalaista yritystoimintaa ja työpaikkoja jotka sijaitsevat Kurikassa. Tämän lehden toimitus on yksi sellainen työpaikka ja työntekijät - ne kaikki jotka tunnen, ovat hienoja ihmisiä.

Terv. Korven Sanomien toimittaja Juhani Eilola

1 kommentti . Avainsanat: Media