Elämän tarkoitus

Keskiviikko 1.2.2012 - Juhani Eilola


Aloitetaan poikkeuksellisesti lyhyellä videopätkällä. Tiedätkö elämän tarkoituksen Mikko Vaismaa?


Yleisiä vastauksia elämän tarkoituksesta:

- jatkaa sukua niinkuin mikä eläin tahansa
- All you need is love (The Beatles)
- tärkeintä elämässä ovat nautinnot
- rikastua ja saada mainetta
- valmistautua ikuisuuteen
- hallita ja varjella planeettamme elämää
- kritisoida ja olla katkera Kurikan kunnallispolitiikasta

Voit täydentää listaa oman makusi mukaan, mutta laitan tähän väliin tuon Beatlesien kappaleen, koska se sopii hyvin nyt käynnissä olevaan presidentinvaalikampanjaan jossa useimpia puhuttelevat nyt ehdokkaiden rakkaustarinat. Videolla on hyvin samanlainen meno kuin kampanjatilaisuuksissa ;-)

Herra kaikkitietävän vastaus

Entä onko Juhanilla, Kurikan Dr. Philillä, herra kaikkitietävällä vastaus elämän tarkoitukseen? Ikävä vastata että ei ole. Ainoastaan sen tiedän että ensimmäisessä asuinympäristössämme Eedenissä elämän tarkoitus oli ehkä selkeämpi. Nauttia elämästä ja paratiisin antimista.

Ihminen vain vähän pilasi sen. Katsoin äsken elokuvan "Syytön mies". Niin on maailma mennyt pieleen että syyttömistä tulee syyllisiä ja syyllisistä pulmusia. Joskus tuntuu että elämän tarkoitus on itsekkyys, väkivalta ja toisen alistaminen. Mutta ehkä maailmankatsomukseni onkin oikea ja on sittenkin  olemassa joku saatana joka meitä kiusaa ja saa tekemään pahaa. Ehkä elämän tarkoitus onkin pujottelu hyvän ja pahan pujottelurinteessä ja voittaa - tai ainakin olla voittajan joukkueessa.

Ehkä jokaisen oma elämän tarkoitus syntyy tai ainakin näkyy asenteesta. Siksi on yksi kappale jonka ehdottomasti haluan tässä soittaa. Toivon että tämän kuuntelee jokainen kurikkalainen vaikka onkin jo ennestään tuttu kappale, ehkä sen kertosäe herättää taas uudestaan uutta toivoa.

Siinä, aivan upeaa! Vanhukset ja nuoret rinnakkain elämässä mukana nuoren laulajan kanssa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini